lauantai 27. syyskuuta 2014

Harrastuskassit

Lasten harrastukset ovat nyt aika iso osa arkea ja olen unohtanut kertoa, että minäkin harrastan taas pitkästä aikaa. Ystävän yllytyksestä lähdin Wellamo-opiston ompelukurssille, joka on tiistaisin päiväaikaan. 

Ommella osaan jo vähän, mutta ajattelin, että kurssilla saa neuvoja ja apuja tarvittaessa ja myös seuraa. Neljä kertaa olen jo käynyt ompelemassa, mutta vielä ei ole mitään valmista. Ekalla kerralla piirtelin kaavoja, toisella ompelin, kolmannella ompelin ja purin, neljännellä kerralla purin. Tuli ehkä valittua hiukan haastava mekko ekaksi ompeluksi, mutta eiköhän se kohta valmistu ja ehdin tehdä siellä jotain muutakin. Ainakin kankaita odottavat valmiina pestyinä ja silitettyinä. Ja ehkä viikonlopun aikana ehdin niitä myös leikata.

Ompelut ovat olleet viime aikoina lähinnä korjausompeluita. Enkä muutenkaan ole tänä vuonna tai edellisenäkään vuonna ommellut paljon mitään. Ompeluhuone on ollut pari vuotta melkoisen kaaoksen vallassa. Sinne ei ole yksinkertaisesti mahtunut eikä mitään tarvikkeita löytynyt. Tilanne paheni, sen jälkeen kun putkimies kävi vetelemässä uusia putkia, jonka jälkeen kaikki meni sekaisin. Sitten helpottaa, kun laajennus valmistuu ja huoneesta saa tavaroita ja huonekaluja pois muihin tiloihin. Ensiapuna olen viikon järjestellyt ja siivonnut ja siirtänyt pahvilaatikoita pois pöydältä ja muista tarvittavista paikoista. Suurin osa kankaista löytyi, samoin langat ynnä muut tarvikkeet. Jotain on vielä hävöksissä, mutta ompelun alkuun sentään pääsee.Ensimmäisenä olen tehnyt harrastuskasseja Toivolle. Uimakassin ompelin miehen lapsuuden pussilakanasta. Sinne pakattiin uikkarit, pyyhe, uimalasit ja juomapullo.Partiokassi on tehty Marimekon Hauki-kankaasta, jonka löysin ompeluhuonetta siivotessa. Laitoin kassin sisälle vetoketjun, sillä partioon tulee mukaan enemmän sellaisia juttuja, joiden ei haluta hukkuvan. Kassiin on pakattu vihko, kynä ja puukko. Ja kun loput partiotarvikkeet tulevat, nekin vielä mahtuvat kassiin.2 kommenttia:

  1. Hyvä kun on joka asialle oma kassi, niin tarvittavat tavarat löytyvät helposti ja ovat järjestyksessä.
    Kivoja retrokankaita!

    VastaaPoista
  2. Just sen takia tein nuo kassit. Helpottaa lähtöjä. Toi Kimmon vanha pussilakana on tosi kiva ja aika tarkkaan mietin aina kun sitä käytän. Vielä on iso pala jäljellä :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)