tiistai 23. syyskuuta 2014

Ruukutuspöydän paikka

Meillä on ollut kaikki nämä vuodet iso puute pihalla ja se on ruukutuspöytä. Koska ruukutustarpeet ovat pienet, olen tehnyt työn huonossa asennossa kottikärryissä tai maassa. Nyt vihdoinkin olen saamassa sopivalla tasolla olevan pöydän, joka toimii sekä tiskipöytänä että ruukutuspöytänä. Sekä erilaisten tarvikkeiden säilöntäpaikkana.

Pöytää ei vielä ole valmiina, mutta tiskitaso ja muut osat on. Ja paikka pöydälle on nyt tehty. Leikkimökin viereen vein betonilaattoja entiseltä kompostorin paikalta ja niiden päälle pöytä tulee. Laattojen alle ei ole tehty tällä kertaa minkäänlaista pohjatyötä. Suodatinkangas on levitetty suoraan nurmikon päälle ja sen päälle laatat. Muutama laatta vielä heiluu, mutta suurin osa on kesän aikana painunut paikoilleen. Olen väleihin laittanut hiekka ja roskaahan niihin kertyy koko ajan, joten eiköhän nuo heiluvatkin tuossa aikanaan paikoilleen asetu sen minkä tarvitsee. Ruukutuspöytäalueen ympärille olen kesän kuluessa laajentanut istutusalueita. Niihin olen siirtänyt vääristä paikoista pionit, kyynelkoivun, syysleimuja ja pallotuijan. Mökiltä toin kuivaan kulmaan maksaruohoja. Ostin myös Tove Jansson ruusun, juhlavuoden kunniaksi.

Hiekka-alueen ja hiekkapolun päälle on tulossa karkeaa soraa tai pieniä kiviä joskus. Mutta toistaiseksi olkoon hiekalla. Alue on jo valmis ja likaisia ruukkuja on odottamassa pesua. Pesuvesi ruukuille löytyy leikkimökin nurkalla olevasta saavista. Enää puuttuu se pöytä.

2 kommenttia:

  1. Tuo on ihan tarpeellinen juttu. Kyykyssä meilläkin noita ruukkuja ja muita välineitä putsataan vesitynnyrin vierellä maassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin olen tehnyt. Torilta löytyi tiskipöytä ja siitä pesupiste rakennetaan. Tuskinmaltanodottaa :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)