perjantai 19. syyskuuta 2014

Väriä pihalla

Aurinkoiset ja lämpimät päivät jatkuvat yhtä vain ja sen vuoksi olen viihtynyt vielä hyvin pihalla. Tosin en enää mene aivan aamusta, koska kastetta on niin runsaasti ja vähän koleaakin. Iltapäivällä auringonpaisteessa tarkenee hyvin ilman takkia.

Ruskaa on jo joihinkin kasveihin ilmestynyt ja se on kaunista. Ostin elokuussa syyshortensian nimeltään Wim's red ja se on ollut kiva yllätys. Kukat olivat ensin valkoiset ja muuttuivat vaaleanpunaisiksi ja nyt lopulta kauniin viininpunaisiksi. Katsura ja koreanperhosvaahtera (tämän kesän ostos Mustilan arboretumista) ovat saaneet kauniin värin ja villaheiden marjat ovat punertuneet. Myös angervot, heisiangervot, kanukat ja lamoherukka ovat alkaneet punertua tai kellertyä. Nyt on sitä kaunista syksyä, vaikka jotkut perennaistutukset ovat jo ränsistyneet. Ainakin kuunliljat ja osa isotähtiputkista.Niin kutsutun kasvimaan laajennusosan olen saanut miltei valmiiksi. Nurmikko on kaivettu pois ja tilalle on laitettu multaa ja istutettu Kodin Terran taimialesta ostetut viherherukka Vilmat ja valkoherukat. Ojan reunan osuus laajunnksesta odottaa vielä multatäydennystä, jota se saa todennäköisesti tänään mullaksi muuttuneesta lehtikompostista.

Mies tekaisi toisenkin portin pihalle. Tämä on lähinnä tukirakennelma liian roikkuvalle riippapihlajan oksalle. Mutta samalla portti polulle, joka johdattaa pensaiden takana olevalle nurmikkoalueelle.


4 kommenttia:

 1. Ihania syksyisiä kuvia! Kyllä teidän pihalla kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään tehtiin Tyynen kanssa kolmetuntinen urakka kompostinsiirrossa ja se ei kuulemma ollut kivaa. Nyt se on onneksi tehty.

   Poista
 2. Mutta tulos on kiva!
  Kunpa olisi aikaa kierrellä teidän piha luonnossakin. Jospa tämä tästä jo kohta hellittävät nämä syksykiireet...

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)