maanantai 29. syyskuuta 2014

Neuleita ja virkkauksia

Eilen ompelin jälleen vinon pinon korjausompeluita. Lähinnä lasten vaatteita. Sellaisen huomioin tein, että Name It -merkkisiä vaatteita korjattavien pinossa oli useita. Osa niistä toki on ostettu kirpputorilta, eikä ole tietoa kuinka monen käytössä ovat olleet ennen meitä, mutta pari korjattavista vaatteista oli ostettu uutena. Ja olleet päällä kerran ja jo saumat repsottavat. Että tällaisia ovat laadukkaat vaatteet. Ja kun nyt kerran vauhtiin pääsen, niin samaa merkkiä oleva pusero, jonka ostin Tyynelle kerhovaatteeksi uutena, meni jo ekan pesukerran jälkeen niin nyppyiseksi, ettei sitä kehtaa pitää enää edes kotona. Ja pesin ihan ohjeen mukaan. Varmaan arvaatte, minkä merkin vaatteet jätän tästä edespäin kaupan hyllylle.

Mutta ihan muusta asiasta piti nyt kirjoittaa. Olen taas palannut tässä loppukesän ja syksyn aikana neulomisharrastuksen pariin. Talvi meni käsi paketissa. Keväällä ja kesällä ei aika eikä motivaatio riitä. Mutta nyt olen taas pikku hiljaa aloitellut neulomista siinä tahdissa, missä pystyn. Vaikka olen saanut uudet nivelet, ei kädet meinaa aina kestää. Pitäisi saada kymmenkunta muutakin niveltä vaihtoon ennen kuin käsityöt onnistuisivat kunnolla. Mutta pakko on nyt tyytyä tähän tahtiin ja pitää välipäiviä. Kyllä ne jutut näinkin etenee. Tapani mukaan alkuinnostuksessa olen aloitellut taas useita neuleita kun haluaisin tehdä vähän kaikkea ekana.

Valmiiksi sain jo kesälomareissulla aloitetut sukat. Nämä ovat olleet autossa matkaneuleena ja koska istuskelen aika vähän kyydissä, etenemisvauhti on ollut verkkainen.

Lankana Regia Highland Tweed. Villaa, viskoosia ja polyamidia. Puikoilla 3,5. Tavissukat tiimalasikantapäällä. Omaan käyttöön menee nämä raikkaan harmaasävyiset sukat.
Vaikkei valmista oikein vauhdilla tule, on lankoja kuitenkin ollut pakko hankkia. Kesälomamatkalla lähimetroaseman ostarilla Hampurissa oli ihana lankakauppa, jossa poikkesin miehen käydessä ruokakaupassa. Sieltä ostin tuliaisiksi vähän lankaa ja taas täysin vailla mitään suunnitelmaa tai päämäärää. Kaksi kappaletta väsyneitä lapsia ajeli pyörällisellä jakkaralla ympäri kauppaa ja se haittasi lankoihin keskittymistä. Seuraavalla matkalla lapset saavat mennä miehen mukana ruokakauppaan.

Suomalaisesta ruokakaupasta puolestaan olen ostanut tavan Nallea sukkalangaksi ja lasten lapasia varten. Toivo ainakin hävittää käsineitä siihen tahtiin, että jos haluan pojan pitävän äidin neulomia, en muuta ehtisi ikinä neuloakaan. Viime pääsiäisenä neulotut lapaset olivat pojalla ekaa kertaa viime viikolla käsissä ja ne hävisivät samalla ekalla ja vikalla kerralla. Tämän päivän kauppalistalla lukeekin Toivolle halpoja kiinalaisia sormikkaita. Aion kyllä vielä neuloakin lapaset, mutta niitä saa pitää vain niillä matkoilla ja retkillä, kun äiti on vieressä lapaspoliisina.
Keskeneräisiä neuleita tällä hetkellä on jokunen. Muutamat sukat, tiskirättejä, villatakki (tämä ollut kesken jo vuoden), neulemekko ja Tyynelle hattu. Tekisi mieli aloittaa (ja varmaan aloitankin) toinenkin villatakki, lapsille lapasia ja polvisukat.Virkkuukoukulla on menossa Toivolle kännykkäpussi. Poika itse pyysi sellaista kun kerran Villellä, Kallella, Ellalla, Liisalla ja ties kellä jo sellaiset on. Sen lisäksi on kesken pieni matto trikoosta, pari vuotta sitten aloitettu kesätakki (no tätä ei nyt kyllä nappaa tehdä yhtään), iänikuinen isoäidinneliöpeitto (kesken ollut ikuisuuden, motivaatiolistan viimeisenä) ja toinen palapeitto, jonka neliöt eivät ole isoäidinneliöitä. Sen kaikki neliöt ovat valmiita, enää yhdistämistä vailla. Ja koska yhdistämiseen tarvittava lanka tuli myös just ostettua, on tätä varmaan jatkettava seuraavaksi. Heti kännykkäpussin valmistumisen jälkeen.


4 kommenttia:

 1. Virkkaamisen taito on hieno osata, minä en osaa :) Kauniita harmaita lankoja villasukissa, vai ovatko peräti yksi ja sama lanka?
  Meillä E hukkaa myös hanskoja hyvään tahtiin, osa kyllä löytyy koulusta kunhan se olen minä joka ne käy etsimässä pitkin naulakoita. Osa jää
  ikuisesti kateisiin. Siksi meilläkin vain halpoja kiinalaisia kouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi ja sama lanka sukissa on. Tykkään kun se vaihtelee. En minäkään mikään hyvä virkkaamaan ole, mutta kun en ole turhan kriittinen, menee huonompikin käsiala :)

   Kiinalaisia löytyi robinhuudista neljä paria neljällä eurolla :D Koulun löytötavaralaatikot ja aulat tulevat varmaan vielä kovin tutuiksi. Ne omaneulomat annoin pojan laittaa kun lähti kaverille. Oli virhe. Mutta joskus on myös tuuria. Eilen kun Toivo lähti taas kaverille, löysi ne lapaset ihan vahingossa yhden suuren kiven päältä kotimatkalla. Olin jo suunnitellut koluavani pojan reittejä tänään, mutta nyt ei tarvikaan.

   Poista
 2. Virkkaamaan en rupea..., mutta neulominen isommalle tulossa sukat (kunhan joskus valmistuvat). Käsineitäkö, siis lapasiako, lapsille olisi hyvä neuloa? Voisihan tuota opetella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapasille ei ole juurikaan tarvetta, eli ei tarvitse niitä. Toivolle ei itseneulomia voi näköjään antaa ja Tyynelle niitä on jostain kertynyt aikamoinen kasa. Ajattelin tehdä niitä vain vaihtelunhalusta

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)