torstai 26. helmikuuta 2015

Porvoossa

Tehtiin pieni talvilomaretki Porvooseen ja Vantaan Ikeaan. Pieni retki siksi, koska loskaisessa talvisäässä ei kiinnosta kovin paljon ulkona patsastella. Vaikka kadut olivatkin vanhassa Porvoossa aivan kuivat ja sulat. Päätettiin kuitenkin, että mennään Porvooseen kesällä uudestaan ja ollaan vähän pidempään.

Kyllä nuo lapset jaksoivat tästä pikkuretkestäkin ottaa kaiken ilon irti. Eväät korkattiin jo kotipihalla ennen kuin auto oli edes käynnissä. Tämä oli kyllä kaikkien aikojen nopeusennätys eväiden syömisen aloittamiselle. Lapset innostuivat kyllä taas ihan kaikesta ja kysymyksiä sateli niin, että hädin tuskin ehti vastaamaan.

Porvoon vanhassa kaupungissa oli aika hiljaista. Meidän lisäksi siellä näkyi vain pari ulkomaalaisten turistien ryhmää, joiden mukana Tyyne olisi halunnut kulkea. Jätettiin ryhmät kuitenkin rauhaan. Kierreltiin kujia ja väisteltiin koirankakkoja. Pongattiin hienoja vanhoja rakennuksia, lukkoja sillan kaiteessa ja neulegraffiti. Tehtiin pakolliset poikkeamiset lelukauppa Riimikossa, teetee Shopissa ja Brunbergin tehtaanmyymälässä, joista pakollisina tuliaisostoksina reppuun pääsi Porvoon öljyväriliidut, teeteen lankaa ja suklaata.

Ikeassa lapset olivat taas sen maksimin 45 minuuttia leikkimässä leikkipaikalla, jonka aikana minä ja mies yritettiin kiertää mahdollisimman paljon kauppaa. Löydettiin Toivon huoneeseen sopiva kaappi, joka käydään ostamassa toisena päivänä. Samoin todettiin sieltä löytyvän suhteellisen edullisesti pimennysverhoja uudisosan puolelle, jotka myöskin haetaan myöhemmin. Ostin kananmunanleikkurin, tyynyn, maton ja Tyynelle hiiren. Toivo hankki itselleen sudenkorennon osallistumalla myymälässä järjestettyyn aarteenetsintään.

Retki oli onnistunut ja lapset käyttäytyivät hyvin koko matkan. Kotonakaan ei juuri väsymyskiukkuja tullut. Taisi olla kaikista kiva päivä.

4 kommenttia:

 1. Lomamatka! Kiva tuuletus. Millaista lankaa?
  Meikäläisen matka tänään oli kunnan toiselle puolelle... ohi ajelin, vaan ei ollut ketään teillä kotona palatessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Kotona oltiin koko päivä. Ainoastaan puolen päivän aikaan käytiin hakemassa Toivolle kaveri tähän, et kai just sillä hetkellä poikennut?

   Poista
 2. Olipas teillä mukava retki! Ihana lumiukko tuossa kaupan ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli kyllä kiva. Ja toi lumiukko on myös. Tänä aamunakin eka ajatus oli kun heräsin, että kuka mulle tekis sellasen. Ja toinen ajatus oli, että mihin se sitten mahtuisi :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)