tiistai 10. helmikuuta 2015

Tawashit

Olen saanut valmiiksi pienen joukon tawasheja. Eli japanilaisia pesusieniä. Näitä on tosi nopea tehdä ja tämä on ehkä ainut virkkaamalla tehtävä käsityö, josta minä voin sanoa, että valmistuu illassa. Tosin näistä vain yksi on tehty illassa, loput ovat olleet automatkavirkkauksia. Niissä voisi aikayksikkönä sanoa, että yksi tawashi valmistuu noin 40 kilometrin ajon aikana. Vähän riippuu nopeusrajoituksista, eikä aika sisällä päättelytyötä.

 

Näissä on lankana Allhemp6 hamppulankaa ja olen pessyt 60 asteessa kaikki jo kertaalleen. Hampputiskirätti on ollut minun suosikki jo pitkään, mutta nyt on se ainut hamppuinen kulunut niin reikäiseksi, että piti tehdä tällainen tilalle. Myös tavallisia hampputiskirättejä on työn alla. Näistä pidän itsellä yhden, kunhan osaan päättää kumman värin. Loput menevät lahjoiksi.

Ihan vähän kiinnostaisi tehdä neuletakki hamppulangasta, mutta koska on jo pari takinalkua kesken, ei taida olla kovin viisasta aloittaa. Ennen kuin edes toinen on valmis. Yhden hamppuneuleen olen kerran tehnyt ja kovasti siitä tykännyt. Seuraavasta tekisin jonkun värillisen. Ei ainakaan mustaa.


6 kommenttia:

 1. Jossakin näitä näinkin vinkkeinä. Ilmeisesti eivät kovin vaikeita tehdä. Ovatko nämä kaikki hamppulangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoja on. Kaikki tein hampusta. Voisi niitä puuvillasta ja bambustakin tehdä, mutta hamppulankaa nyt sattui olemaan. Kun sitä kaupasta haettiin :D

   Poista
 2. Minulla on vielä hamppulanka kokeilematta, mutta ehtiihän sitä vielä.

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköiset pesusienet :)
  Minä en ole vieläkään ehtinyt mukaan bambu- tai hampputiskirättibuumiin, edelleen käytän Chifonettiä. Joku päivä pitää pistää chifonetit hyllylle ja kokeilla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on jo vuosia ollut bambut, hamput ja puuvillat käytössä. Olen antanut niitä lahjoiksi kaiken maailman kerhotädeille, opettajille, ystäville ja sukulaisille propagandamielessä :D Eräskin sukulainen kysyi, että mitä tällä tehdään, vaikka olin ohjeet laittanut mukaan ja otsikkona luki selvästi jotta tiskirätti. Kyllä mä pesin pesukoneessa aikanaan noita chifonettejakin. Elävästi vaan tulee hajumuisto mieleen, kun oma äiti oli tarkan markan tyttö ja vaihtoi oman wettexinsä noi kerran vuodessa uuteen. Jos sitäkään.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)