perjantai 27. helmikuuta 2015

Uusia lankoja ja keskeneräisiä neuleita

Pitkästä pitkästä aikaa pääsin tällä viikolla neuletapaamiseen Pitsi ja Palmikko -lankakauppaan. Pääsin koska oli talviloma ja muut harrastukset lomailivat. Oli tosi mukavaa. Pitäisi päästä useammin kuin kerran vuodessa. Asialle täytyy tehdä jotain.

Ostin lankakaupasta ihanaa värikästä Regian sukkalankaa ja melkein en malttaisi odottaa, että pääsen sukankutomiseen. Sitä ennen pitää tehdä alta pois edelliset harmaat sukat, päätellä toiset harmaat sukat ja saattaa loppuun yksi pitkäpiimäinen tiskirätin alku.

Porvoon retkellä poikettiin teetee shopissa ja sieltäkin ostin pari kerää lankaa. Olisi varmaan jäänyt sillä kertaa langat ostamatta, mutta lapset halusivat itselleen lapaslangat. Ihanan pehmeät teetee salla-lapaset on jo puikoilla. Vaikka olin luvannut itselleni, että teen nuo kesken olevat ensin. Mutta lasten lapaset menee aina kaiken ohi, etteivät ne kädet ehdi kasvamaan seuraavaan kokoon. Ihan loppuun asti ei tullut ajateltua lankavalintaa, koska ostin sitä liian vähän. Ekaluokkalaisen kokoon pitää ostaa vielä toinen kerä. Viisivuotiaan lapaset on sen verran kesken, että en tiedä, jos tuo yksi kerä vaikka riittäisi. Mutta riitti tai ei, lankakaupassa on kohta poikettava.

Keskeneräisyyksien listalla on sukkien ja tiskirätin lisäksi pari neuletakkia, yksi virkattu takki, neulemekko, virkattu matto, isoäidinneliöpeitto ja toisenlaisten neliöiden peitto. Melko suuria töitä, joista nyt edes yhden haluaisin tämän vuoden puolella saada valmiiksi. Ehkä eniten tuon virkatun jakun, koska se sattui löytymään vaatehuonetta siivotessa. Ohje vain pitäisi löytää myös, se ei tietenkään ollut samassa paikassa. Pikaisesti puikolle haluavien listalla on polvisukkien lisäksi kynsikkäät, huivi, tunika, pihavillapusero ja koululaisen kokoinen pusero. Ja viisivuotiaan kokoinen puserokin olisi kiva saada tehtyä. Kiirettä pitää jos nämä kaikki haluaa saada valmiiksi ennen vuoden vaihtumista. Tai edes vuosikymmenen.

 

 6 kommenttia:

 1. Monenlaista kivaa ja edelleen tuo palmikko-opetukseen tulo on jäänyt - ei ole ollut aikaa?...
  Juuri tänään siivotessani löysin pussin, jossa oli vanhoja langanloppukeriä. Pieniä nöttösiä. Pitäisi kai nekin jakaa kahtia, jotta saisi tasan niistä raitoja sukkiin tai lapasiin.

  VastaaPoista
 2. Jep, kaikenlaista kesken. Kissat ja lapset ja isoäidinneliöt pitävät huolen, ettei kovin pieniä jämiä jää :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä onkin kaunis tuo harmaa tekeillä oleva palmikkosukka! Onko malli oma, vaiko jostain löydettävissä?
  -ihailija- :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ole oma malli. Ohjeen mukaan teen ja ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä numerosta 8/2014. Ohje on Nalle-langalle ja teen sukkia just sillä langalla ja ne pitäisi olla kohta valmiit. Siis kohta on ehkä viikon päästä. Sitten on varmaan jo kuvia valmiista sukista.

   Poista
 4. Kaunis kiitos tiedoista. Sain ks. lehden käsiini. Olen tosi iloinen!
  Hyvää kevään odotusta sinulle!
  -ihailija- :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)