sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Lasten talvilomapuuhat

Olin etukäteen suunnitellut talvilomalle jos jonkinlaista ulkopuuhaa: hiihtoretki laavulle, luistelua, kävelylenkkejä lapsia pulkassa vetäen, potkukelkkailua. Varmaan arvaatte, että mitään noista ei toteutettu. Keli on ollut plussan puolella koko viikon ja omaa pihaa lukuun ottamatta tiet on sulat tai ainakin melkein sulat, pehmeän jään päällä kymmenen senttiä vettä, latujen kuntoa en ole edes viitsinyt käydä tarkistamassa. Meni vähän uusiin puihin talvilomaulkoilut. Lapsia ei ole mitenkään erityisen paljon kiinnostanut harmaalla vesisadesäällä pihalla oleminen. Tai mikään muukaan ulkona oleminen. Joka päivä ne on kuitenkin ulkoilleet jossain muodossa. Kahdestaan, kavereiden kanssa tai minun kanssa.


Yksi lomaulkoilusuunnitelma toteutui säästä huolimatta. Käytiin lähijärvellä pilkillä eväiden kanssa. Vettä ei silloin satanut, mutta räntää vaakasuorassa. Mukavaa kuitenkin oli ja saalista tuli. Sen verran, että kissat olivat tyytyväisiä. Ja pilkkijät. Pilkille on vielä tänä talvena päästävä. Nyt jäädään odottamaan sitä aurinkoista säätä.

 
 
 


Vaikka oltiin suunniteltua enemmän sisällä, ei kovin kummoista oheistoimintaa tarvinut keksiä. Aika ei käynyt pitkäksi. Kavereita kävi tasaiseen tahtiin leikkimässä ja lapset ovat itsekin käyneet monessa kylässä. Lasten serkku oli meillä eilisen päivän ja kahdet kaverisynttäritkin on tässä loppulomasta.

Kaikenmaailman askartelut ovat olleet myös lomalla, mutta vohvelikirjontaa lapset halusivat tehdä. Ostettiin kankaat ja nyt on omat retkipyyhkeet työn alla. Ostin myös pienen Loombands-setin ja siitä on jo valmistunut yksi koru ja toinen valmistuu näillä minuuteilla. Käden taitoja harjoitettiin myös kylvämällä alkulomasta herneitä, krassia, basilikaa ja chiliä. Iloinen asia on se, että kaikki kylvökset ovat itäneet.

Ja totta kai lomaan kuuluu ihan tavan leikkiminen ja pelaaminen. Minecraft on se suurin suosikki ja jos jos sitä ei pelata, siitä keskustellaan tai leikitään Minecraft Legoilla tai piirretään niitä tyyppejä.  Pelaaminenkin tapahtuu vierekkäin keittiön pöydän äärellä, sohvatuolilla, sängyssä tai sohvalla. Mutta aina pelaavat yhdessä ja lähekkäin. Hauskaa.
Perinteinen lomaretki Lahteen bussimatkaillen tehtiin heti alkulomasta. Lahdessa katsastettiin tietysti pakollinen toriparkkityömaa ja käytiin patsastelemassa kauppakeskus Triossa. Lapset ostivat omilla säästöillään itselleen tietenkin Friends ja Minecraft Legot. Kauppakeskuksessa sattui olemaan sirkus Juujoojaan esitys. Katsottin se ja osa meistä pääsi mukaan esitykseen. Tällä säästömatkalla ei käyty missään kahvilla vaan syötiin omat eväät kotimatkakyytiä odotellessa.

 
 
 


2 kommenttia:

  1. Loma kului vauhdikkaasti, vaikka ne perinteiset hiihtolomajutut jäivätkin tänä vuonna sään takia pois. Olipa tuo pilkkiminen mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhdikkaasti kyllä :) Ennen pilkille lähtöä keiteltiin kuumaa kaakaota mukaan ja sitten jäällä laitettiin se sohjoon jäähtymään :D Voi näitä.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)