maanantai 2. maaliskuuta 2015

Eteisen matto

Jo useamman vuoden silmää häirinnyt eteisen matto on vihdoinkin vaihtunut. Uuden tapetin kanssa vanha matto näytti entistä kamalammalta ja päätin aloittaa aktiivisen uuden maton metsästyksen. Ja hylätä ajatuksen löytää kirpputorilta tai kierrätyksestä sopivaa leveää räsymattoa. Saati ajatuksen kutoa itse se matto. Edelleenkin sellaista katselen, mutta nyt ei ole enää pakkolöytää-oloa.

Maton etsiminen tuottikin tuloksen jo ensimmäisellä mahdollisella matto-osastolla ja suureksi ihmeeksi uusi matto löytyi Ikeasta. Se on kirjava villamatto eli juuri sopiva eteiseen. Sopivan kokoinen ja värinen. Raidallisena jopa ihan hiukan räsymattohenkinen. Vanhakin matto oli intialainen villamatto ja käytössä hyväksi havaittu. Villa pysyy puhtaana eikä ime vettä. Toivon myös mahdollisten kuratahrojen häviävän raitojen sekaan.

Vanhan maton kanssa ongelmana oli (sen ruman ulkonäön lisäksi) jatkuva mytyssä oleminen. Nuoremmat kissat harjoittavat painejaan usein juuri eteisessä ja matto oli jatkuvasti kasassa jossain nurkassa. Tai jos kissat eivät painineet, lapset juoksivat maton vinoon. Meillä on joskus ollut maton alla liukuesteverkot, jotka käytännössä eivät toimineet. Nyt ostettiin kokeeksi Ikeasta Stopp Filt mattoliukueste ja se kyllä pitää maton paikoillaan. Testattu jo kissoilla useaan kertaan ja matto vain pysyy paikoillaan. Lisää mattoliukuestettä on jo kirjattu ostoslistalle.

Mattoon olen tosi tyytyväinen. Nähtäväksi jää, miten se käytännössä tuohon kovan kulutuksen paikkaan sopii. 6 kommenttia:

 1. Kaikkinensa tuo eteisen muutos on pirteä

  VastaaPoista
 2. Jopas löytyi sopivan sävyinen matto, ja vieläpä kaunis. Täytyykin karsoa tuota mattoa Ikeasta kun seuraavan kerran käyn, vois käydä meillekin eteiseen vaihtomatoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin, että Ikeasta löysin tällaisen. Siellä ei yleensä tuo mattopuoli ole kovin houkuttanut. Tuo matto on aika ohut (ja kevyt), mutt tuon mattoliukuesteen kanssa tuntuu paljon paksummalta.

   Poista
 3. Tosi kaunis matto ja sopii kyllä eteiseen kuin nakutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Vaalea mattohan se omaa silmää olisi eniten miellyttänyt, mutta eihän sellaista voi tuohon edes kuvitella. Tää on kyllä ihan paras.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)