lauantai 14. maaliskuuta 2015

Laajennus etenee

Alkukesällä tulee kolme vuotta siitä kun aloitettiin rakentamaan taloon laajennusta. Toki kuopan kaivamista edelsi liuta paperitöitä ja lupahakemuksia ja suunnittelua sekä vanhan parvekkeen ja vajan purkamista. Tuosta kuopasta ollaan edetty jo melko pitkälle. Kyllähän moni rakentaa kokonaisen talon ihan puolessa vuodessa, mutta sellainen rakentaminen taitaa sisältää johonkin asti valmiiksi pystytettävän talopaketin sekä siistejä sisätöitä ja useamman apukäden. Meillä on mies käytännössä tehnyt kaiken yksin muutamaa sähkömiehen, putkimiehen ja muurarin käyntiä lukuun ottamatta. Ja kaivuutyöt teetettiin ammattilaisella. Eikä rakentaminen ole se ainoa asia elämässä vaan tulee siinä muun ohella. Vaikka hyvin iso osa elämää onkin. Tänäkin viikonloppuna hyvän rakennusajan mies käyttää olemalla sudenpentujen leirillä apukätenä. Ja viime viikonloppuna minä taisin järjestää kaikenlaista muuta oheispuuhaa rakentamisen kustannuksella.

Joka tapauksessa homma etenee. Pikku hiljaa. Seinät on sisäpuolelta levytetty, kitattu ja maalattu paria aukkoa lukuun ottamatta. Sähkömies on käynyt kytkemässä sähköt ja kattopaneeleita mies on maalannut autotallissa. Tuvan puolella on kattopaneelit jo paikoillaan ja seuraava vaihe olisi ollut seinien tapetointi. Jos oltaisiin noudatettu alkuperäistä suunnitelmaa. Ihan ennen viimeisen paneelin paikoilleen laittamista keksittiin, että siirretäänkin tulevan vessan ovi makuuhuoneeseen tuvan sijasta. Eli seuraava vaihe on levyttää, kitata ja maalata oviaukko. Eikä se nyt ole ihan niin yksinkertaista kuin suoran seinän levyttäminen. Jos haluaa siistiä jälkeä. Mutta eiköhän tuokin suht koht ripeästi tuosta etene ja minä pääsen tapetointipuuhiin. Tapetoimisen jälkeen on vuorossa lattian asennus ja listat. Sen jälkeen siirretään nykyisestä makuuhuoneesta huonekalut ja tavarat välisijoitukseen vastavalmistuneeseen huoneeseen ja Tyynen sänky Toivon huoneeseen. Ja aloitetaan tulevan Tyynen huoneen seinien tapetointi. Muuta pintaremonttia siellä tuskin tarvitsee tehdä. Eli ehkä jo kesällä Tyyne saa vihdoinkin sen kauan odotetun oman huoneen.

Tuleva makuuhuone. Ostettiin ikkunaan, joka on ohi kulkevalle tielle päin, kirpputorilta sälekaihdin, koska kaikkien ohi menevien niskat melkein nyrjähtivät kun ne joutuivat katselemaan ikkunasta sisälle.Makkarissa on vielä pintatyöt tekemättä. Sen lisäksi tuohon oikealle tulee käynti vessaan, joten oviaukon rakentaminen ja levytys täytyy vielä tehdä. Vasemmalla olevan oven taakse tulee pieni vaatehuone.Tuvan katto on paneloitu ja huone odottaa sitä tapettia. Vessan oviaukko odottaa levytystä. Tuvan isommasta ikkunasta on näkymä naapurin pihalle ja pienestä ikkunasta näkyy oma piha.


 


Vanhan makuuhuoneen ja tulevan Tyynen huoneen sisustus on aika karussa kuosissa. Näin loppumetreillä ei ole enää minkäänlaista motivaatiota laittaa tuolla yhtään mitään. Pesin helmikuussa helmalakanan, katoksen ja päiväpeiton enkä ole enää niitä viitsinyt laittaa takaisin paikoilleen. Kohtahan tästä kuitenkin lähdetään.

4 kommenttia:

 1. Te olette jo pitkällä! Saa nähdä, milloin meidän remontti etenee. Nyt on kaikenlaista muuta hommaa mehiläispesien tarvikkeiden kanssa ja puunkaatoa ja kuusiaidan leikkuuta ja ja - jos sitten ensi talvena?

  VastaaPoista
 2. Aika pitkällä :) Ainahan sitä on muutakin välillä, mutta pikku hiljaa. Nyt on kyllä tarkoitus saada Tyynelle huone valmiiksi keväällä tai viimeistään kesällä. Olisin jo päässyt aloittamaan tapetointia jos ei olisi tullut viime hetken muutosta suunnitelmiin. Teen sitten jotain muuta.

  VastaaPoista
 3. Oma huone, se on juhlaa. Meillä on nuoremmilla edellen yhteinen, vaikka vähän olin jo sitä meiltä että kesällä saa leikkihuone lähteä ja keskimmäinen ppoika saa sen itselleen. Mutta mihin sitten mun työt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juhlaa. Voisi jopa suurella todennäköisyydellä jäänyt laajennus rakentamatta, jos kumpikin lapsi olisi samaa merkkiä. Vaikka poikia. Olen kuitenkIn nyt iloinen laajennuksesta, vaikka sen tekeminen venyy. Tyynen oman huoneen saamisen lisäksi odotan etenkin vaatehuonetta ja toista vessaa. Joskus tuntuu, että pitäisi hankkia joku jonotuslappusysteemi vessan ovelle, vaikkei meitä ole kuin neljä. Sulla on kyllä kinkkinen yhtälö. Huonejärjestelyt eivät ole aina kovin yksinkertaisia.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)