perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kankaita ja sytykkeitä

Piipahdin viime viikolla Eurokankaassa hakemassa kangasta uuteen säkkituolin päälliseen. Samalla tarttui mukaan pari kivaa kuviopuuvillaa ihan vaan siksi, että ne oli kivoja. Oman varaston kankaita olen käyttänyt jo kaikkia ihan kyllästymiseen asti, joten pari uutta kuosia on mukava lisä sinne sekaan. Kankaat on jo kaikki pesty ja rumpukuivattu ja säkkituolikangas jopa leikattu. Unohtui vaan ostaa siihen vetoketju. Sen haen tänään. Samalla kun käyn ostamassa viime yöksi pakkaseen unohtuneiden narsissien tilalle uudet.Kaikenmaailman pieniä ompeluja ja vaatteiden korjauksia on jonossa asti, eikä niistä yksikään ole motivaatiolistan kärjessä. Jostain oli kuitenkin aloitettava ja tein eteiseen arkkuun pienen päällisen. Se on ommeltu 70-luvun äitiyspakkaustäkistä. Kyllä on siihen aikaan ollut hienoa kierrästystä, sillä sisus oli osittain tehty lumpuista. Pehmoisen täkin päällä on kiva istua sitomassa kengännauhoja ja kai tuo pikkuisen suojaa rottinkiarkkuakin hajoamiselta. 

 


Jostain löysin vinkin sytykkeiden tekemiseen vessapaperirullan hylsyistä. En enää muista missä ohje oli, mutta eipä sen niin väliä, näitä ei kannata tehdä. Säästelin rullia ja leikkelin sytykkeitä yhtenä päivänä pienen laatikollisen. Ovat huonoja sytykkeitä. Uuni syttyy paremmin maitotölkillä tai tuohella tai sanomalehden sivulla. Kyllä varmaan syttyy noillakin, jos laittaa kymmenen samalla kertaa tai kun puut eivät ole mitään jättihalkoja, vaan pientä sälettä. Onhan ne sentään hauskan näköisiä, mutta tästä eteenpäin poltan hylsyt ihan sellaisinaan.

8 kommenttia:

 1. Toimivien vinkkien ohella toimimattomat on hyviä, ettei tarvitse tehdä turhaa työtä :D Maitotölkki on paras sytyke mun mielestä. Nyt ne säästetään tomaateille, mutta yläosat pitäsi leikata pois sytykkeeksi. Viikonloppuna on purkitettava lähes kaikki taimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Ei tarvitse kaikkien tehdä turhaa työtä. Sytykeruusut on kanssa tosi hyviä, mutta en ole niitä jaksanut pitkään aikaan näpertää. Ja sitten kun teen, en meinaa raaskia käyttää :) Maitotölkki on munkin suosikki.

   Kääk! Olet jo purkittamisvaiheessa. Minähän en yleensä koskaan kasvata mitään näin aikaisin esikasvatettavia, mutta tänä vuonna laitoin chiliä ja basilikaa. Ne eivät vielä ole missään vaiheessa. Tai no basilikan saa kohta purkittaa.

   Poista
  2. Mulla riittää tomaatin taimia sullekin jos huolit! Tuli laitettu taas kerran ihan liikaa enkä sitten raaski heittää taimia pois.

   Poista
  3. No huolin huolin tietysti! Kiitos etukäteen.

   Poista
 2. Kivoja kankaita ja tuo teidän eteisen tapetti on todella herkullinen. Harmittaa oma eteistapetointini tylsän harmaaksi, mutta se ehostus tuli tehtyä parinkympin budjetilla, eikä sillä saanut mitään kivoja.

  Itse vien maitopurkit ja hylsyt kartonkikeräykseen, ja toivon mukaan niistä tehdään uutta kartonkia. Yleensä sytytykseen on tarjolla tuohta, mitä revin klapihommissa irralleen säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuolla tapetilla kyllä ylittyi kaikki budjetit, mutta olen siihen niin tyytyväinen, ettei haittaa :)

   No pakko tunnustaa, että ihan vähän omaatuntoa kolkuttaa poltella noita pahveja, kun ne olisi niin hyviä uuden pahvin aineksia. Kesällä sitten viedään keräykseen.

   Poista
 3. Taas olet kerinnyt monenlaista touhuamaan - minä edelleen puurran vaatehuoneiden kimpussa.
  Meillä maitopurkeilla sytytetään saunaan tuli, mutta takkaan tuohella ja sanomalehtirutuilla.Hella lähinnä kaikenlaisella jätepaperilla, pienellä silpulla kuten nenäliinoilla ja talouspaperilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa se sauna syttyä tuohella, en ole ihan varma, kun sen sytyttämisen hoitaa Kimmo ja lapset. Maitolitralla syttyy normisti uuni. Ja jos on nuhakausi, litran purkki on täytetty niillä nenäliinoilla. Tänä talvena ei ole nenäliinatäytteisiä purkkeja tarvinnut vielä sytytellä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)