keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Lasten lapasia

Porvoon retkellä lapset valitsivat itselleen langat, joista halusivat lapaset. Tulen aina niin iloiseksi, kun he haluavat minun neulovan itselleen jotain. Oikeastaan niitä toiveita tulee vähän turhankin usein, enkä todellakaan pysty kaikkea toteuttamaan. Mutta joskus sentään jotain. Ja tällä kertaa toteutuikin varsin nopeasti.Lapaset on neulottu 3½ puikoilla teetee Salla -langasta, jossa on villaa ja polyamidia. Lanka on konepestävää, mikä on aika ehdoton juttu lasten lapasissa. Lanka oli ihanaa pehmeää neulottavaa. Sen jälkeen omat Nalle-langalla tehtävät sukat ovatkin tuntuneet ihan kamalan työläiltä tehdä just langan karheuden vuoksi. Pienempiin lapasiin lankaa kului 50 g ja suurempiin arviolta 60 g.

Neulejälki on tälläkin kertaa tutun löysä ja epätasainen, mutta jälleen kerran odotan ekan pesukerran tuomaa tasoitusta.

Olen vain kerran aikaisemmin tehnyt lasten lapaset näin paksusta langasta ja näiden kanssa kävi samon kuin edellisten eli peukuista tuli ehkä vähän liian leveät. Tosin noissa edellisissä peukut tiivistyivät pesussa, eikä ne enää olleet sen jälkeen niin väljät. Toivon lapaset ovat jo hävinneetkin jonnekin.

Lapasten silmukkamäärien arpominen oli hankalaa ja vähän noista tuli turhan leveät. Ekaluokkalaisen lapaset mahtuvat jopa minulle, mutta poika sanoi, että nythän ne sopivat monta vuotta. Joo sopivat, jolleivät huku. Harmittaa kun noihin isompiin ei ihan yksi kerä riittänyt. Olisi niihin voinut peukut ja kärkikavennukset tehdä toisella langalla, mutta en halunnut. Nyt on melkein täysi kerä jäljellä tuota sinivihreää. Pitää keksiä sille jotain.

Toivolle on jonossa odottamassa lankoja vielä kaksiin lapasiin. Jos niistä vaikka toiset saisin vielä tehtyä tänä keväänä.

Seuraava neuleurakka onkin minulle jo iso haaste. Tyynellä on kerhokuvaus ensi maanantaina. Ehdotin, että ompelen uuden mekon sinne, mutta tytön mielestä se on turhaa kun mekkoja on niin paljon (pisteet tästä) ja mieleinen synttärilahjaksi saatu mekko on se, jonka tyttö haluaa pukea. Koska se on hihaton, enkä halua tällä kertaa trikoopaitaa sinne alle, oli mietittävä vaihtoehtoja. Tyyne pyysi villatakkia, mutta sen neulomiseen ei aika riitä. Löytyi sopiva pikkujakun ohje, jota jo eilen aloittelin. Neljä päivää aikaa saada se valmiiksi. Jännäksi menee, ehtiikö vai pitääkö maanantaiaamuna kiireesti ajella neuletakkiostoksille.4 kommenttia:

 1. Kivat raitalapaset! Toivottavasti pysyvät tallessa, niin sopivat sitten pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lapasten tallessa pysyminen on kova tavoite.

   Poista
 2. Nopeastihan olet nuo nätit lapaset neulonut! Taitaa olla valmis maanantaihin mennessä tuo Tyynen asukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nopeesti tuli kyllä. Oli isot puikot ja sileetä neuletta. En kyllä jakkuakaan tee millään tikuilla, mutta lanka antaa omat haasteensa ja helmineuleella tuli osa ja se on mulle työlästä. Melkein joka kerroksella olen saanut purkaa. Maanantaihin asti saa jännittää.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)