lauantai 3. lokakuuta 2015

Arkea

Ehti sitten vaihtua kuukausi tässä pitkäksi venähtäneessä päivitysvälissä. Toisaalta kaikki päivät ovat kuluneet samojen asioiden puuhaamisessa. Talon lämmitystä, puutarhan syyssiivousta ja Legojen rakentamista.

Olen siivonnut puutarhasta pois perennojen varsia. Vielä niillä ei olisi kiire. Useat perennat ovat kuitenkin jo pahan näköisiä ja haluaisin saada pihatyöt siihen malliin, että pääsen siirtymään sisäpuuhiin. Osan olen katkonut saksilla ja osan raivaussahalla. Saha on kyllä näppärä, mutta ihan joka paikkaan sen kanssa ei uskalla mennä heilumaan. Ja kaikki perennat eivät sillä katkea. Yksi kuorma varsia on jo viety jäteasemalle. Toinen kuorma varmaan vielä tulee.

Kävin Agrimarketin syysalennusmyynnissä hakemassa muutaman pensaan alkukesästä tehdylle istutusalueelle. Pensaat, puut ja perennat olivat 70% alennuksessa, joten innostuin ostamaan ehkä vähän muutakin. Ostin myös lisää sipuleita. Nyt löytyi enemmän noita keltaisia krookuksiakin.

Sadonkorjuukin on sillä mallilla, että enää vain yksi kesäkurpitsa nököttää astiassa. Viime yön myrsky taisi tuoda päärynät alas puusta eli nekin saa kerätä pois. 

Viime viikonlopun vietin yksin kotona, koko muun perheen ollessa partioleirillä. Odotin viikonloppua tosi paljon, koska en ole ollut niin pitkää pätkää yksin kotona yli kymmeneen vuoteen. Tai ilman lapsia ikinä. Ajatella - noin pitkä pätkä yksin, eikä kukaan keskeytä tai riitele tai mitään muutakaan. Kaikenlaista olin ajatellut tekeväni, mutta kuinkas siinä kävikään. En  tehnyt yhtään mitään. Oli tylsää ja hiljaista. Ainoat mainitsemisen arvoiset asiat viikonlopusta on pitkä sauvakävelylenkki aurinkoisessa säässä ja kirpputorikierros. Löysin muutaman hyvän pussilakanan ja pari kukkalautasta. Sekä lapsille vaatteita ja joulukalenterin täytettäkin sen verran, että kalenteriin ei tarvitse enää muuta kuin aattoaamun yllätys.
Mitäs muuta on tapahtunut. No eipä paljon muuta. Olen käynyt kotikutsuilla. Tupperware ja PartyLite. Kummastakin sorruin jotain ostamaan. Tupperit haettiin eilen ja meillä jo kolme tyyppiä odottaa innokkaasti seuraavaa ruoanlaittoa, että päästään kokeilemaan. Voi olla, että pitää jakaa vuoroja. Meillä on täällä pari innokasta keittiöapulaista muutenkin. Yhtenä päivänä, kun hain Tyyneä kerhosta, koululainen jäi kotiin laittaman ruokaa. Ei mitään juniormasterchef-tasoista, tavan kalakeittoa vain.

Parin viikon ajan olen myös rakentanut yhteistyössä lasten kanssa Legoja. Kummankin legorakennelmat olivat puolihajonneita ja sikin sokin. Ollaan rakenneltu niitä ehjiksi ja järjestetty siistiksi. Koululaisen rakennelmat kaappiin ja kerholaisen hyllyyn. Enää on pari rakentamatta. Täytyy sanoa, että hauskaa puuhaa se on ollut ja joskus on vierähtänyt ihan huomaamatta parikin tuntia niitä tehdessä. Tyynelle on valmistumassa myös oma legokaappi ja saadaan ihan pian nuo pois tuvan pöydältä pölyttymästä. Ja uskotte varmaan, että nyt on leikitty melkein pelkillä legoilla. Lapset ovat varmaan enemmän iloisia kaappien, pöytien siisteydestä kuin minä.
4 kommenttia:

 1. Puutarhapuusiin tämä aurinkoinne viikko on ollut loistava. Itse en ole pahemmin ehtinyt muuta kuin tänään, tärkeintä oli saada talvivalkosipulit maahan. Osa kevään kukkijoistakin on vielä istuttamatta, kasvimaa muokkaamatta ja ties mitä. Ja sitten erehdyin vielä tänään siihen teidän kylän taimistolle, perennat -90%!

  Oma aika on luksusta, nauti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi ollut loistava pihapäivä, mutta aamu meni normi netti-ruoka-vaatehuolto-vessanpesu -settiin ja iltapäivällä lähdettiin juhliin. Huomenna pihalle, jos ehtii :) Joo, naapurikaupassa olisi nyt edullista, mutta pakko jättää väliin. Vaikkei sitä vielä tiedä, jos vaikka kuitenkin poikkean :D

   Poista
 2. Olisinpa samassa jamassa - vain yksi kurpitsa enää pihalla. Tosiaan yksi kesäkurpitsa on mutta myös vielä muuta... Kohta pääsee haravoimaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan mulla vielä sentään päärynät ja luumutkin, mutta se ei juuri aikaa vie, kun ne sieltä hakee. Haravoimista tuskin maltan odottaa. Vielä on vähän perennojen siistimistä ja ruohokin pitää kertaalleen leikata, mutta sitten kalenteri on jo niin pitkällä, että ehkä voi jo aloitella :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)