keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Halloweenaskarteluja

Meillä on muutamana päivänä askarreltu halloween-koristeita. Olen askarrellut yksin ja lasten kanssa - omien ja toisten lapsien. Ja nyt on saatu halloweenkoristelaatikkoon täytettä. Pahoittelen kovin valokuvien laatua. Hämäriä ja rakeisia ovat, mutta eiköhän nuo ideat noistakin selviä.

Peruslepakoita, joita on tehty jo aikaisempinakin vuosina, valmistui lisää. Kuvassa olevat roikkuvat koululaisen sängyn päällä. Eivät kuulemma pelota niin paljon, ettei nukkumaan pystyisi.Samaa lepakkomuottia hiukan muunneltuna käytin valosarjan lepakkokoristeisiin. Niihin lisäsin vähän kimalleliimaa - tuli aika kivat. Lepakot on kiinnitetty valosarjaan langalla, langasta tuli samalla lepakoille silmät.
Kun kävin Sinellissä ihan muilla askartelutarvikeostoksilla, löysin sieltä ale-pöydästä pahvisia haamuhahmoja. Hahmot on maalattu ihan tavan kalustemaalilla ja laitettu roikkumaan metsästä löytyneeseen kuivaan oksaan.
Viimeisessä Talo & Koti -lehdessä oli malli kivasta kynttilälyhdystä, jollainen haluttiin meillekin. Lyhdyn pohjana on säilykepurkki, jonka ympärille on liimattu pitsinauhaa. Kuviot on leikattu mustasta kontaktimuovista ja kaiken päälle on vielä levitetty kimalleliimaa. Lepakoihin, kissoihin ja johonkin muuhun olisi löytynyt kaavat ko. lehden nettisivuilta, mutta koska en omista tulostinta, jouduin piirtämään kuviot ihan itse. No, lapset ainakin ymmärsivät mitä ne esittävät.

Nohin lyhtyihin en ehkä uskalla laittaa elävää kynttilää palamaan, koska olen kuullut, että ainakin lastenruokapurkit eivät ole turvallisia tuikkulyhtyjä. Mutta mitenköhän on näiden muiden säilykepurkkien laita? Nähin tulee muutenkin juhlien ajaksi led-tuikut, eipähän tarvitse varoa ja vahtia jokaista ohi vilahtavaa lasta. 8 kommenttia:

 1. Onpa kivoja! Valkoiset haamut oksilla on hauska idea, kiitos vinkistä. Taidanpa toteuttaa sen vielä, vaikka muuten meilläkin aletaan olemaan valmiita halloweeniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Halloweenaskarteluideoita alkaa löytyä vuosi vuodelta enemmän. Meillä se alkaa olla jo aika varusteltu juhla, mutta kai sitä voi aina vähän jotain uuttakin laittaa.

   Poista
 2. Askarteluiloja!
  Meillä jäi kesken piparihomma - taikina tuli vasta valmiiksi, mutta taikinamaistiaisiet sentään saatiin ennen lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja seuraavaksi aloitetaan jouluaskartelut.

   Poista
 3. Mahtavia koristeluja! Kyllä mä olen käyttänyt lastenruokapurkkeja kynttilälyhtyinä eikä yksikään ole hajonnut. Mutta led-vaihtoehto on varmasti turvallisempi lapsi- ja kissaperheessä. Mukavaa Halloweenia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Omat lapset osaavat onneksi jo 'käyttäytyä' oikeiden kynttilöiden kanssa, mutta parikymmentä pientä juhlijaa olisi ollut liikaa vahdittavaksi. Ledit oli hyvät.

   Poista
 4. Hienoja on! Hiekkaa, joko koriste- tai ihan vaan omasta pihasta ;) , kannattaa laittaa tuikkukipon pohjalle - pysyy tuikku paremmin pystyssä eikä lämpö ota suoraan lasiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiitos vinkistä. Ledit noissa oli ja ne oli just hyvät siinä lapsipaljoudessa. Vaikken kyllä niistä oikeasti kovin paljon perusta.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)