sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lapakiston retki

Metsäretkeiltiin tänään Lapakiston retkeilyalueelle. Kierrettiin Pitkäjärven reitti ja poikettiin myös Sammalistonpolulle. Oli mukava päivä, vaikkei aurinko meitä tänään muistanutkaan. Kylmä ei kuitenkaan ollut.

Metsässä törmää aina kaikenlaiseen jännään ja tällä retkellä sitä jännää riitti enemmänkin. Majavien vanha koti, suo, kaikenmaailman käävät ja pahkat, kalliosortumat, lammikot ja järvet. Mustikoita, puolukoita ja karpaloita napsittiin suuhun etupalaksi, välipalaksi ja jälkiruoaksi. Retken kohokohta eli eväiden syöminen makkaroineen ja tikkupullineen suoritettiin Pitkäjärven upealla nuotiopaikalla.

Harmia tuli vähän siitä, kun päätettiin käydä katsomassa kalliosortumaa ennen eväiden syömistä sekä siitä kun toisella oli kädessä isompi keppi kuin toisella. Ja myös siitä kun toinen löysi enemmän puolukoita. Mutta harmit olivat pieniä ja retki onnistunut ja  mukava.

Kun palattiin autolle, oli parkkipaikan lähellä olevalla nuotiopaikalla muutama lapsiperhe, joista lähti vähän ääntä. Kyllä nauratti, kun omat lapset valittivat metelistä. Ne kun ei itsekään ole sieltä hiljaisimmasta päästä. 6 kommenttia:

 1. Tepä teette nykyisin oikein mukavan kuuloisia retkiä lasten kanssa. Uskon, että nuo ovat niitä juttuja, jotka he muistavat aikuisenakin. Ja jos nyt kysyttäisiin mikä on mukavinta perheen kanssa, niin olisikohan vastaus; retket?
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo on kyllä mukavia retkiä :) Lapset tykkää ja on helppo kulkea kun on valmiit polut. Tuolla ei ole kävelty vielä niin paljon, että olisi juuret ja kivet tulleet möykyiksi polulle.

   Poista
 2. Olettepa saaneet kivan retken. Tuolla on mukavaa retkeillä. Jospa kerkeäisi joskus uudelleen - olen pari kertaa siellä käyneet kuljeskelemassa ja marjastamassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita polkuja riittää tosi paljon ja vielä on monta reittiä kiertämättä. Mutta jos edes kerran vuodessa yhden menee, niin kyllä ne kohta on koluttu.

   Poista
 3. Kauniita maisemia ja näyttää kivalta retkeltä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Lapakisto on tosi kiva paikka. On lyhyitä ja vähän pidempiä reittejä mistä valita. Ens kerralla vähän pidemmälle reitille.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)