perjantai 16. lokakuuta 2015

Kahvia ja ostoksia

Maanantaina oli sähköt poikki useamman tunnin aamupäivällä, koska lähistöllä tehtiin jonkinlaisia sähkölinjojen korjaustöitä. Aamukahvit ehdin juoda omasta uudesta Talviunimukista. Tyynelle tuli nälkä jo ennen yhtätoista ja minulla oli kamala kahvinjano. En jaksanut hakea Trangiaa varastosta - tai lähinnä en jaksanut lähteä etsimään autotallista polttoainetta. Siis hurautimme läheiselle Apsille kahville ja sämpylälle. Kahvi oli hyvää, mutta sämpylä oli vettynyt toisesta reunasta. Tyypillinen huoltoasemasetti.Tiistaina olin ystävän kanssa kirpparikierroksella, joka päätettiin kakkukahveihin. Kirpparilta tein hyviä lastenvaatelöytöjä ja joululahjalöytöjä. Itsellekin ostin mekon (joka on pesussa ja edelleenkin sovittamatta) sekä täkin. Täkkejä on kerääntynyt jo muutama, mutta en voinut vastustaa, kun hintaa oli alle neljä euroa. Tälläkin kertaa kahvi oli hyvää. Kakku oli herkullinen ja makea,  tilauskakkuja valmistavan paikallisen TastyCaken tekemää.Keskiviikkona hoidin perikunnan asioita veljeni kanssa Lahdessa. Muutettiin perikunta yhtymäksi. Sen kunniaksi käytiin kahvilla ja pullalla. Samalla reissulla hankin koululaisen toivomat akvarellikynät ja hiilikynän. Hiilikynä menee joulupukin säkkiin, akvarellit polttelevat minuakin, joten ne tulevat käyttöön heti. Ekaan kahvikupilliseen kaadoin maitoa noin puoli litraa ja sitä lainehti lattialle asti. Kahvilan täti toi uuden kahvin ja siivosi sotkut. Sitä kuulemma sattuu useita kertoja päivässä. Kahvi oli hyvää, mutta ison leipomon pulla kuivaa.Torstaina näin ystävää, jonka olen viimeksi nähnyt reilu kymmenen vuotta sitten. Istuttiin pitkään kahvilla, ihan kuppilan sulkemisaikaan asti. Sen jälkeen jatkettiin vielä jutustelua kauppakeskuksen aulassa. Aika loppui kesken, mutta sovittiin treffit ensi kesäksi. Ja siihen varataan aikaa koko päivä. Kotimatkalla hain postista pari nettikirpputoriostospakettia. Niistä kaivelin tänään aamulla esille kankaita. Vanhoja verhoja, pussilakanoita ja lakanoita. Osalle on suunnitelma, osan ostin siksi kun ne vain oli niin ihanat. Kahvilan latte ei ollut mitenkään erikoista, oli jopa hiukan kylmää. Suklaamuffinssista ei ole mitään mainittavaa, koska olin niin innostunut ystävän tapaamisesta, että taisin hotkaista sen yhdellä suupalalla.Tänään perjantaina ei ole suunnitelmia kahvilaan menolle. Ostoksia olen kyllä tekemässä. Ainakin käyn ruokakaupassa sekä osto- ja myyntiliikkeessä vilkaisemassa, onko eilen ilmestyneessä kuvassa olleet kukkapurkit vielä myytävänä. Niistä ja vähän muusta tänään meille kotiutuvasta sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Sullahan on ollut oikea kahvilaviikko! Meillä on nykyisin erilaiset kokoukset ja ystävätapaamiset yleensä aina kahviloissa. Pyrimme käymään sellaisissa, joissa on hyvät leivonnaiset, mielellään itse tehdyt ja mistä saa hyvän kaakaon, koska en juo kahvia. Kahvilat on mukavaa vaihtelua arkeen. Täkit ja kankaat ovat kauniita. Innolla odotan, miksi kankaat muuttuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti ei niin kovin ahkeraan tule kahviloissa käytyä, että kyllä pitäisi sekin paikka kunnolla valita sen kerran kun menee. Noista oli huonot vain se eka huoltoasema ja kuiva kahvipulla :)

   Toivottavasti jo viimeistään talvella ehdin kankaita ompelemaan.

   Poista
 2. Aika monta kahvilapäivää :)
  Tuo muumimuki on pitkästä aikaa sellainen talvimuki jonka voisin ostaa. Kivan näköinen ja sopii tällaiselle joka voisi nukkua talvet. Toivottavasti saat kukka-aarteet. Ainakin yksi aarre tulee tänään kotiin! Just on menossa ihan hirveä riehu, matot on kurtussa ja koirakin siirtyi pois tieltä eteiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä monta, nauratti oikein kun noita nyt kertyi peräkkäin. Talvimuumimuki on nyt kiva, ei ne aina ole, mutta kun olen niitä nyt ostanut, niin väliin ei voi jättää. Kamala kierre.

   Kukkapurkki löytyi vielä ja tulihan mulle vielä ihana keltainen kukkakattilakin :) Ja se riehuva aarre :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)