maanantai 2. marraskuuta 2015

Koululaisen säkkituoli ja huone

En ole tosi pitkään aikaan ommellut mitään, koska ompeluhuone on toiminut muutaman vuoden välivarastona kaikenlaiselle epämääräiselle. Joku aika sitten tyhjensin siellä täpötäynnä olevan kaapin kaiken entisen roinan päälle. Eli ompeluhuoneessa on täysi kaaos. Ja sen kaiken kaaoksen seassa oli ompelukone. Kaivelin koneen esille ja toin sen keittiöön, koska halusin saada koululaisen huoneessa olevan säkkituolin päällystettyä. Olisi hurjan paljon muutakin ommeltavaa, mutta katsotaan nyt onnistuuko se kaikki keittiössä vai onko huoneen kaaokselle vihdoinkin tehtävä jotain.Säkkituoli löytyi nettikirppikseltä kuten myös sen päällykseksi tullut kangas. Kangas oli entisessä elämässään verhot, mutta ostin ne ihan tätä päällystämistarkoitusta varten. Vihreä Nukkumattisäkkituoli sopii paremmin koululaisen huoneeseen kuin vaaleanpunainen keinonahka. Uuden päällysteen jälkeen säkkituoli on ollut kovassa käytössä.
Koululaisen huoneessa pitää tehdä vähän huonekalujen järkkäilyä. Nykyinen järjestys ei ole oikein toimiva. Ongalmanahan on lähinnä vanhan talon pistorasioiden määrä. Niitä on tasan kaksi eli jatkojohtoja on käytössä eikä niitä voi vetää huoneen poikki toiselle seinälle. Kunhan sähkömies saa laitettua muutaman pistorasian lisää, voi järjestystäkin vaihtaa melkein miten vaan. Toistaiseksi pitää tyytä tähän.

Huonekalujen järkkäilyn lisäksi uusi verho olisi kiva. Oma kangasvarasto on lähinnä kukkakuosista ja se ei ehkä ole hyvä vaihtoehto tuonne. Kukkakuvioinen täkki päiväpeittona vielä kelpasi, koska väritys oli mieleinen, mutta verhot on ehkä jo liikaa. Finlaysonin vihreä optinen omena -kangas olisi just sopivaa, mutta omasta varastosta löytyy vain mustaa ja keltaista omppua. Pitää varmaan jatkaa kankaan metsästämistä.


4 kommenttia:

 1. Tuo nukkumattikuvio on kaukaa: Eikös se ole se TV:n Iltasadun Nukkumatti, tsekkiläinenkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama Matti :) Kangas on 70-luvulta. Vähän toisenlaista 70-luvun Nukkumatti kangasta (yksiväristä) olen yrittänyt myös metsästää, mutta vielä ei ole kohdalle osunut. Että jos joskus jossain tulee vastaan...

   Poista
 2. Aivan ihania asioita koululaisen huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sillä on aika ihana huone.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)