lauantai 14. marraskuuta 2015

Ostoksilla

Kerholainen vietti yhden kokonaisen päivän ystävällään ja minä käytin tilaisuuden hyväksi ja lähdin tekemään jouluostoksia. Lasten lahjat on nyt hankittu ja aika monen muunkin. Lasten lahjasäkkiin tuli hankittua niitä toivottuja Legoja, lautapelit ja pari uutta osaa junanrataan (vaikka olin jo luvannut itselleni, että niitä ei meille enää yhtään tule säilytysongelman vuoksi).

Seuraavaksi voi keskittyä tekemään itse jotain.

Koululainen toi pari päivää sitten syksyn kuvaamataidon työt ja laitoin heti seinälle sen työn, jonka tekemisen jälkeen poika alkoi kerjäämään itselleen hiilikynää. Kynä on hankittu ja sekin kääritään joululahjapaperiin. Hiilikynällä tehty varis pääsi tuvan seinälle. Tykkään tästä ja ymmärrän hyvin, miksi se hiilikynä on saatava.Samalla ostosreissulla kävin hakemassa nettikirpparilta tehdyn ostoksen - kukkakaalikuvioisen kasarin. Nämä vanhat emalikattilat ovat siitä hyviä, että niitä voi käyttää myös induktioliedellä. Tosin en vielä tiedä raaskinko ottaa tätä kattilakäyttöön, vai jätänkö sen nappikattilaksi.Pari muutakin kirpparilöytöä kotiutui meille. Koululaiselle jälleen vaatteita ja vessan ovi sai uuden kyltin.Muumimukeja olen ostellut aina uusien ilmestyessä, niin lautasiin, kulhoihin tai muihin en ole vielä hassahtanut. Joitakin yksittäiskappaleita toki on tullut hankittua, mutta ei sentään ihan kaikkia. Lautasista olen hankkinut meille vain musta-valkoisia, koska tykkään niistä eniten. Muumipappa, musta-valkoinen seikkailu ja Muumipeikko unelmoi. Tuota Muuttoa olen miettinyt, vaikka se onkin musta-valko-harmaa-vaaleanpunainen-punainen, mutta aina se on kauppaan jäänyt. Kunnes yhdellä nettikirpulla sellaiset tulivat vastaan puoleen hintaan. Eli nyt on nekin. Vielä kun jostain löytäisi yhden mustan Muumipapan, niin kokoelma olisi täydellinen.Kamalan paljon kuluu rahaa näin ennen joulua, mutta lahjojen hankkiminen ja antaminen on aina yhtä mukavaa. Olen myös kunnostautunut myymisessä tai oikeastaan myyjän avustamisessa. Koululainen on myynyt partiokalenterita ja olen toiminut kuskina sekä vieraammilla ovilla henkisenä tukena. Tietty itsekin ostin yhden, mutta se tuli melkein puoleen hintaan tavallaan, koska poika sai yhdeltä mummolta niin reilut tipit. Ollaan jo hankittu pari kanta-asiakastakin, joista toinen tuli oikein kotoa hakemaan kalenterin, kun meitä ei vielä näkynyt. Reilu satsi on saatu myytyä, vielä olisi pari jäljellä. Olisiko kiinnostuneita?

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo Toivon piirros! Kyllä tulee hiilikynälle varmasti käyttöä. Mä olen yleensä hankkinut partiolaisten kalenterin, mutta tänä vuonna SPR postitti kotiin kalenterin, joten taidan pitää sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee käyttöön. Ens vuonna varmaan otetaan myyntiin vähemmän kalentereita ja ite ostan taas ne kortit. Oli aikamoinen rutistus se kaksituntinen kun kalentereita käytiin myymässä.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)