sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Joulun odotusta

Tänä vuonna ei joulunodotusvaihde meinannut millään löytyä. Yleensä se iskee jo vähän turhankin aikaisin. Lahjoja olen toki jo ostanut, mutta minkäänlainen valojen, koristeiden tai muunkaan tunnelman tuojan laittaminen ei ole napannut. Kunnes viiime viikolla se tuli. Ja ihan tavan halppiskaupassa tarraosastolla, kun kaupan radiossa soi joku hassu joululaulu. Tuli jouluinen olo. Kummallisessa paikassa ja kummallisessa tilanteessa. Seuraavana päivänä ruokakaupassa haistelin hyasintteja ja kotiin palatessa kaivelin pienen määrän joulukoristeita esille, laitoin valoja (niitä, mitkä eivät ole kadoksissa) ja ostin kukan (amarylliksen, jännä nähdä miten onnistun sen kanssa) Valmistin piparkakkutaikinan ja tein lapsille (ja itselle) välipalaksi torttuja. Ja kaiken päälle aloitin lahjojen paketoimisen. Voi että. Nyt se joulunodotusolo on ihan täysillä päällä. Huomenna on pakko hakea kaupasta glögiä.Joulunodottamattomuuden vuoksi on myös perinteinen blogin joulukalenteri ollut katkolla. Ei ollut ideoita, eikä kiinnostusta eikä mitään. Kunnes torstai-iltana katsoin Strömssön ja siinä oli yksi niin kiva toteuttamiskelpoinen idea, että päätin kuitenkin sen kalenterin tehdä. Viikonlopun aikana ideoita on kirjattu muistiin jo melkein kaksikymmentä ja toteutettukin jo pari, joten eiköhän se kalenteri tänäkin vuonna blogissa ole. Askartelutarvikkeiden siirtäminen epämääräisestä ompeluhuoneen sekamelskasta uuteen askartelukaappiin on alkanut. Niiden järkevä sijoittaminen on vielä hiukan kesken, mutta eiköhän sekin asia ole parin päivän päästä jo järjestyksessä.Joulunodotustunnelmiin ollaan tänään päästy katselemalla Tyynen tanssin joulunäytöksen kenraaliharjoituksia. Sen jälkeen lapset tekivät pienellä aikuisten avustuksella Nallepartiossa piparkakkujuttuja joulumyyjäisiin. Kohta syödään joulunodotuspitsaa ja sen jälkeen leivotaan vielä piparkakkuja. Tunnelmat alkavat olla aika kohdillaan.


6 kommenttia:

 1. Tuttu kattila amarylliksella, sopii hyvin! Me leivottiin eilen pipareita ja todettiin ettei taikina vielä riittänyt, siskon lasten asetelmat ja omat peilikoristeet jäi tekemättä. Peilikoristeet kyllä tein mutta unohdin tehdä reiät, lapset saivat sitten syödä ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kattila on ihana ja ollut kukka-astiakäytössä ihan koko ajan. Joulunkeltainen :D

   Teen nykyään aina piparkakkutaikinan tuplana ja silti sitä on liian vähän. Tosin senkin kun saa paistettua niin on jo iso urakka. Toivokin totesi, että eihän nyt tehdyt piparkakut riitä jouluun ja oikeassa on. Hyvä jos ens viikon. Lapsilla oli onnenpäivä kun unohdit reiät :)

   Poista
 2. Ihanaa, että olet löytänyt jo tuon joulunodotuksen tunteen. Multa se on edelleen hukassa. Mutta eiköhän se sieltä tule, kun saan siivoukset päätökseen ja voi aloittaa lahjojen kanssa touhuamisen. Mukavaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joulufiilis vielä sullekin löytyy. Luulen, että osansa meillä ainakin on ollut tuo sää tai siis se, että ei ole lunta. Mukavaa joulukuuta sinullekin :)

   Poista
 3. Piparitaikina tehdään meilläkin aina kahtena. Ja loppu on ollut jo kauan - taikina siis, mutta pipareita on vielä. Taikinahan se parasta on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on meilläkin pipareita, tänään vasta koristellaan ne. Veikkaan, että viikonloppuun mennessä on koko satsi on aika lailla murusia vaille syöty :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)