tiistai 1. joulukuuta 2015

Eka luukku - hamahelmikoriste

Hamahelmiaskartelut ovat pysyneet lasten suosikkijuttuna jo pitkään. Niitä rakennellaan aina tasaisin väliajoin. Taas oli pieni hamahelmikausi ja ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki tehdä yksi kuusenkoriste. Meillähän siis kaikki kuusenkoristeet ovat erilaisia. Kahta samanlaista ei löydy ja siksi kuuseenkin vain yksi hamahelmikoriste. Tämän toteutti kerholainen.

Se saa nyt roikkua kuusen saapumiseen asti joulukynttelikössä. Lapset tekivät monta muutakin hamahelmiasiaa, mutta ne ovat kadonneet leikkeihin.

Minulla on paha tapa silittää nämä vähän liian kuumalla tai vähän liian kauan ja ne menevät aika usein vähän liian lyttyyn. Tämä onnistui melko hyvin ja siihen jäi jopa jäljelle reikä narua varten. Oli kyllä hiukan uhkarohkeaa. Järkevämpi koristeensilittäjä olisi ottanut yhden helmen pois ripustusnarua varten.


2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen luukku on avattu ja valmis käyttöön. Kuusenkoristelaatikko pitäisi kaivaa esiin ja katsoa, mitä siellä oikein onkaan. Ja ehkä heittä pois risat, joita ei voi korjata. Muuten nekin ripustetaan kuuseen, kun lapsenlapset kuitenkin kuusen koristelevat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusenkoristelaatikko on kyllä pakko käydä itse läpi hyvissä ajoin ilman lapsia, jos sitä haluaa siivota. Minä kyllä olen aina koristeita pois ottaessa korjannut rikkinäiset ja tehnyt muutenkin sen karsinnan, jos on tarpeen.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)