maanantai 21. joulukuuta 2015

21.12. - joulusiivous tehty ja joulukuusi koristeltu

Kaksi päivää meillä joulusiivottiin. En nyt ihan äkkiä muista, koska olisi tehty näin perusteellista siivousta. Ei ehkä ikinä. Lämpimän joulukuun ansiosta saatiin ikkunatkin pestyä. Tosin vain ulkopuolelta. Saman lämpimän joulukuun ansiosta matot roikkuivat vähän missä sattuu tuulettumassa sen sijaan, että ne olisi saanut hangelle putsaantumaan. Puhdasta kuitenkin tuli. Siivoamisen päätteeksi tuotiin joulukuusi sisälle ja koristeltiin se. Nyt näyttää joululta.

Hiukan käyrä kuusi sai tänä vuonna uuden latvatähden, joka olisi tarkoitus säästää myös tuleville jouluille. Tähti on askarreltu jäätelötikuista, kimalleliimasta, teipistä, kiiltokuvasta, pahvista ja rautalangasta. Enkeli olisi ehkä ollut kivempi tuossa tähden keskellä, mutta olen jo niin kyllästynyt noihin enkelikiiltokuviin, joita minulla on ja siksi pukki on parempi.

Kuusi on nyt eri paikassa kuin koskaan aikaisemmin ja tuo on minusta ehkä jopa parempi paikka. Toinen uusi asia kuusen kanssa oli se, että kissat eivät olleet pätkääkään kiinnostuneita siitä. Ei edes Alpo. Merkillistä.5 kommenttia:

 1. Kaunis kuusi, eikä vinous haittaa, se ikäänkuin kuuluu asiaan joulukuusen kanssa. Mun joulusiivous taitaa olla huonemma imurointi ja lattian pesu. Nyt en jaksa muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olen samaa mieltä: metsäkuusen pitää olla vino tai käyrä tai toispuoleinen ja ainakin neulasia pitää tippua paljon :D Viime vuonna oli liian pitkä kuusi, joka oli pakko katkaista latvasta hassusti, nyt on liian lyhyt kuusi. Mutta silti ihana.

   Mun joulusiivous on normaalisti tuo sama imurointi ja lattian pesu ja ehkä matot ulos. En tiedä miten tänä vuonna innostuin niin, että siivottiin 2 päivää. Ja siis huom. Vain minä innostuin, toki loputkin perheestä osallistui, vaikka osa vähän pitkin hampain.

   Poista
 2. Tämä unohtui, saisiko Alposta ihan oman postauksen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti saat, Alpo on IHANA, Tyynen sanoin, Alpo on niin rakas, vaikka se onkin poika <3

   Poista
 3. Jo on valmista. Nyt vain sitten odotusta.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)