keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. luukku - pahvitonttu

Ei nyt oikein meinaa sujua tämä kalenterin tekeminen. Monta asiaa takkuilee vähän. Ensin aamulla kun avasin (hitaasti käynnistyvän) läppärin, totesin, että tämän päivän tonttukuvien kohdalla on käynyt delete. En alkanut aamuhämärissä kuvaamaan, vaan jätin suosiolla tämän päivänvaloon. Sitten alkoi temppuilemaan viimeisiä vetelevä kamera. Sulkijat jäävät linssin eteen noin yhdeksän kertaa kymmenestä kuvausyrityksestä. Myös yksi kameran osa on irti ja sen kanssa pitää taiteilla, että pysyy, muuten ne sulkijat eivät ainakaan lähde siitä linssin edestä pois. Liimaa ei voi tässä tapaukessa käyttää. Olisihan tuossa tuo tabletti, jolla saa ihan hyvät kuvat (jollei jopa paremmat kuin saippualaatikkokameralla), mutta kun meillä ei toimi tällä hetkellä wifi (sitä on asennettu jo viikon verran, mutta kun ei niin ei) ja pitäisi ensin laittaa kortti tablettiin, että saa lähetettyä kuvat verkkoon ja sitten taas kortti takaisin tikkuun, että pääsee nettiin läppärillä. Liian hankalaa. Ja minähän en siis tabletilla päivitä, koska sen kanssa en pysty kirjoittamaan kuin kahdella sormella ja se on taas aivan liian hidasta. Kymmenen pitää saada käyttöön, että sormet pysyvät liikkuvina. Ja niska ei kipeydy. Ja vielä en omista älypuhelinta, koska vanha on vielä aivan ehjä ja periaate ei anna hankkia uutta elektroniikkaa, jos vanha on vielä ehjää. Tosin näyttää nyt pahasti siltä, että joulupukille pitää kirjoittaa siitä kamerasta, wifistä ja varmaan kohta läppäristäkin.

Mutta kuvia sain pari otettua ja nyt ne eivät ole ehtineet hävitä minnekään.

Päivän askartelu on Tyynen ideoima. Viime viikolla tyttö tuli vessasta ulos tyhjä wc-paperihylsy kädessään ja sanoi, että haluaa tehdä siitä tontun. Ja niin me sitten tehtiin tontut. Tyynen tontusta ei ole nyt kuvaa, koska se on jo annettu eteenpäin. Vähän liimaa, tapetinjämiä, käytettyä lahjapaperia, pari nappia ja hyvä tonttu tuli.

2 kommenttia:

 1. Tonttuja näkyy kohta kurkistelevan ikkunoistakin.
  Askartelut ovat aina kivoja hommia lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä on jo näkynyt. En meinaa itse aina ehtiä lasten askarteluihin mukaan, ne ovat niin nopeita aloittamaan. Tällä kerralla ehdin, koska ensimmäinen wc-paperihylsy kastui Tyyneltä ja mun piti käydä kaivamassa jostain toinen.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)