perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18 - joulutähtiä

Ensimmäinen joulutähti on askarreltu pahvista ja paperista. Kolmionmuotoiset pahvipalat on leikattu vanhoista konvehti- ja piparirasioista ja ne on päällystetty vanhan kirjan sivuilla. Kolmiot on taiteltu ja liimattu yhteen. Ripustusnaruna on siimaa, johon on pujotettu helmiä. Siima on laitettu tähden yläreunaan neulalla ja varmistelin vielä sen pitävyyden tipalla kuumaliimaa.

Hauskasti kuvan taustalla näkyy muitakin paperiaskarteluja: Keittiön vanhoilla sanomalehdillä tapetoitu seinä ja vanhasta kirjasta tehty paperipallonauha, josta on kissojen toimesta jo revitty pari alinta palloa pois. Ja näkyyhän siinä myös paperinkeräyskorikin.
Toista joulutähteä innostuin tekemään, kun näin vastaavanlaisen kiinalaisvalmisteisen metallikoristeen eräässä tavaratalossa viikolla. En ottanut kaupan tähdestä kuvaa ja pelkän muistin varassa aloitin rakentamisen. Hiukan oli alkukankeutta, mutta tähti onnistui hyvin.  Ihan ei kuitenkaan tainnut valmistua sellaisella oikealla himmelineulomistekniikalla, mutta valmistui se ilmankin.

Tähdestä oli kamalan vaikea ottaa yksin kuvaa, koska meillä ei ole ripustuskoukkuja sellaisessa paikassa, että saisi yksivärisen tai muuten rauhallisen taustan tähdelle. Se on kuitenkin tosi kivan näköinen, vaikka noista kuvista sitä ei oikein huomaa. 4 kommenttia:

 1. Hienoja, kuten edellisenkin postauksen koriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämän joulun jälkeen on varmaan joulukoristelaatikkoonkin tehtävä laajennusosa.

   Poista
 2. Yllöättävästi tuo metallihimmeli on kiva. Ei luulisi. että olkien sijaan olisi tuo sellainen tykättävä. Vaan on!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)