lauantai 29. lokakuuta 2016

Helsinki Art Museum

Eilen retkeiltiin koko perheen voimin Helsinkiin. Kohteena oli HAM ja etenkin Yayoi Kusama In Infinity -näyttely. Ihan niin kovasti ei tämä näyttely innostanut kuin heinäkuinen Kiasman käynti. Toki omat suosikit täältäkin löytyi. Minulla se oli Hymn of Life. Käytiin huoneessa useampaan kertaan. Toinen hauska paikka oli äärettömyyden peilihuone. Tosin siellä sai olla maksimissaan minuutin, joten käynti jäi yhteen kertaan, koska ei innostanut jonottaa. Ja tietenkin häivytyshuone oli kiinnostava. Sinne sai jokainen kävijä liimata pyöreän tarran. Ei ollut helppoa valita omalle tarralle paikkaa. Eräällä meistä se tarran paikan valinta taisi kestää melko kauan.

Museossa oli myös pieni Tove Janssonin näyttely, joka luonnollisesti kierrettiin myös. Oli hauska pongata isoista freskoista hiukan piiloon maalatut muumit.

Museokierroksen jälkeen käytiin kahvilla ja koska pääkaupunkiseudulla oltiin, pyörähdettiin pikaisesti Marimekon tehtaanmyymälän ystävämyynnissä. Ja kotimatkalla poikettiin vielä Ikeassa syömässä ja nopealla kierroksella, jonka tarkoitus oli ainoastaan löytää uusi lattiavalaisin. Sellainen löytyikin.

Oli kiva retkipäivä, vaikka menikin aika myöhään ja lapset olivat tosi väsyneitä. Seuraavaa kiinnostavaa taidenäyttelyä jäädään odottelemaan.2 kommenttia:

  1. Haluaisin myös nähdä Yayoi Kusaman näyttelyn ja nyt kuviesi perusteella vielä entistä enemmän! Täytyy löytää tälle aikaa seuraavien viikkojen aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Kyllähän näyttely vielä jatkuu tammikuun loppupuolelle asti. Olikohan se 22.1. ellen väärin muista. Kannattaa käydä!

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)