sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Simpukkahuivi ja mitä seuraavaksi valmistuu

Aivan aikataulussa sain valmiiksi simpukkahuivin. Koska huivi on tarkoitus laittaa eskarin kuvauksiin vasta tiistaina, tämä valmistui jo melkein liiankin ajoissa. Mutta kiva, että joskus käy näinkin, eikä aina päätellä viimeisiä langanpätkiä puoli tuntia ennen tarvetta.Huivi on virkattu nelosen koukulla ja ohje löytyy netistä kun googlettaa sanalla simpukkahuivi. Mallikerta on niin helppo, että oikeastaan ei tarvitse kuin ohjetta vilkaista ja sitten vaan virkkaamaan.
Lankana käytin tässä kolmea eri sorttia. Lila osuus on tehty Rowanin Baby Merino Silk DK langalla, jossa on sekaisin silkkiä ja villaa. Ihanan pehmeä lanka ja mukavan tuntuinen kaulaa vasten. Ja niin ihana pehmeä virkattava. Vaaleanpunainen raita on jotain jämälankaa, veikkaisin sitä Janneksi. Oranssi tai okra on seiskaveikkaa ja se ei onneksi osu kaulaan. Ja turha kai on mainitakaan, että ei ollut ollenkaan niin mukavaa pehmeää virkattavaa kuin silkkivilla. Mutta tykkäsin tuosta väristä ja siksi halusin sitä tähän. Lankaa kului huiviin 170 grammaa.

Tykkään huivista ja oikeastaan haluaisin pitää sitä itse. Pitää varmaan joskus kysyä lainaksi. Onneksi se sentään jäi samaan talouteen.

 Nyt on kirjanpidon mukaan viisi kesäyöstäjouluyöhön-työtä valmiina. Eli enää viisitoista kesken. Eilen lajittelin noita keskeneräisiä ja etsin kadonneet puikot sekä selvitin solmuun menneet langat. Nyt on kaikki laitettu siististi koriin.

Korista otin vielä erikseen ne, jotka haluan tehdä seuraavaksi ja joilla on jo melkein kiire valmistua. Yhdet sukat, lapaset, pannulaput ja valopallot. Kaksi neuletyötä ja kaksi virkkausta. Pitää yrittää nyt vähän ryhdistäytyä tekemään näitä, vaikka oikeastaan vain nämä neljä työtä on sellaista, jotka on saatava ennen joulua valmiiksi. Niillä muilla ei ole niin hoppu.
Näiden kyjy-töiden lisäksi lähdin mukaan yhteisneulomaa Muita ihania syyssukkia. Lähdin mukaan viitospäivänä, joten pikkuisen oli kirittävää, mutta nyt olen saanut jo yhden sukan ajan tasalle ja toisenkin jo melko pitkälle. Kuva on otettu ennen tämän päivän neulomisia. Jätin yhden kuvion pois sukista, koska vielä oli vähän hakusessa tuo kirjoneulonta pitkästä aikaa. Vaikka jätin kuinka löysät langajuoksut nurjalle, ne kiristivät näissä karjalaistyyppisissä säärissä sen verran, että piti jättää sukat vähän mallia lyhyemmiksi. Silloin ei kiristä. Hyvät näistä tulee.

4 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ja kaunis täkki tuossa yhdessä kuvassa. Meillä taitaa olla samanlainen täkki uimarantatäkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi oranssi-keltainen täkki onkin 'uusi'. Se on lasten kokoa ja oliskin sopivampi uimarannalle kuin iso. Tai ainakin helpompi kannettava.

   Poista
 2. Onpahan kivat sukat tulossa -viime vuonna näöin tuon haasteen liian myöhään ja nyt sen unohdin kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan nämä sukat tehdä jälkeenpäinkin. En minäkään niitä yhteisneulonta-ajan puitteissa valmiiksi saa. Tämä ei ole onneksi niin tiukkapipoista kuin tuo löysäpipoisten kyjy :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)