maanantai 24. lokakuuta 2016

Puutarhassa

Pihan syystyöt jatkuvat pieni pala kerrallaan. Tämän kertainen pala oli perennojen katkominen. Sen olen tehnyt jo muutaman vuoden ajan raivaussahalla. Koska kasveja on paljon, ei tulisi mieleenkään lähteä käsin leikkaamaan kaikkea. Raivaussahalla lähtee kätevästi ja nopeasti ja kumartelematta. Leikatut varret viedään peräkärryllä jäteasemalle. Lapset olen nyt parina syksynä maksanut keräämään katkaistut varret peräkärryyn ja tänä vuonna hoitivatkin homman tosi hienosti.

Ihan joka paikkaan en raivaussahalla pääse, kun on pensaita tai puita tai jotain muuta liian lähellä, mutta ne vähät mitä jää, saavat jäädäkin kevääseen asti. Suurin osa on nyt kuitenkin raivattu pois. Seuraava urakka pihalla voisi olla verkkojen laittaminen ja lehtien puhaltaminen. Mutta ei tänään eikä ehkä edes vielä tällä viikolla.

Muutama kukkiva jätettiin  paikoilleen. Komeamaksaruoho ja syysasteri. Muuten alkaa jo ruskakin olla entinen ja pihan pääväritys on ruskea.

4 kommenttia:

 1. Tuo takki on pirteä!
  Varmaan samalla tavalla raivasusahalla pitäisi tehdä täälläkin ja mökillä. Nyt mökillä olen leikellut saksilla vain ja leikkurilla paksummat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun minäkin leikkelin oksasaksilla, mutta noita perennoja on meillä niin paljon, että olisi ihan hullua alkaa käsin tekemään. Toisaalta voisi jättää kevääseen ja haravoida pois, mutta kun en viitsisi perennapenkeistä haravoida mitään. Raivaussaha on tosi kätevä. Ei tarvitse kumarrella ja on nopea. Suosittelen. Ja miksei tavan trimmerilläkin onnistu. Sellaisesta ei ole kokemusta kuinka kestäviä ovat. Tuolla katkoisi jo isompia oksia, joten perennat ovat sille vain pikku välipala.

   Poista
 2. Sä olet ollut ahkera! Minulla taitaa jäädä perennojen käsittely kevääseen, silppuan ne sitten suoraan kasvupaikalleen paitsi siperiankurjenmiekat joiden lehtimassa on valtava siitä huolimatta että ne on kertaalleen leikattu tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tehdä tuolla raivaussahalla. Toinen kiva jäljellä oleva on lehtien puhaltaminen sora-alueilta. Muuten kaikki syksyn pihatyöt onkin melkoista pakkopullaa. Paljon kää mullakin kevääseen tänä vuonna asiota, joita piti tehdä, mutta en saanut motivaatiota. Keväällä sitä onneksi on.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)