sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Metsäretkellä

Tälle päivälle oli eräs meteorologi ennustanut talven hienointa ulkoilusäätä ja sitä se todellakin oli. Olisi ollut suorastaan häpeä viettää sitä sisällä ja me lähdettiinkin metsäretkeilemään koko perhe. Koska ei haluttu laittaa kelloa soimaan, lähtö ei ollut kukonlaulun aikaan, vaan aurinko jo paistoi täydeltä terältä, kun lähdettiin matkaan.

Kohteeksi valittiin Evon retkeilyalue Hämeenlinnassa. Ensimmäinen vaihtoehto eli oman paikkakunnan metsäretkialue on tullut niin suosituksi, että ajateltiin Evolla olevan vähemmän ihmisiä. Ja ihan oikein arvioitiin. Lapakiston parkkialue oli kuulemma tursuten täynnä puolen päivän aikoihin, Evon Metsätaitoradalla, joka kierrettiin, ei törmätty yhteenkään ihmiseen. Parkkipaikalla oli autoja kolme.

Osa matkasta kulki Ilves-vaellusreitistöä pitkin, osa kuljettiin autotiellä. Edellisten lumisateiden jälkeen reittiä ei ollut kävellyt meitä ennen kuin pupu. Pienen osan matkaa joku oli mennyt suksilla, mutta muihin ihmisten jättämiin jälkiin ei törmätty. Reitin varrella oli tulentekopaikka polttopuineen. Siellä paistettiin makkarat ja syötiin muutkin eväät. Evolla on muutama muukin sopivan mittainen metsälenkki ja päätettiin, että kesällä voidaan tulla testaamaan niistä joku muu.

Oli mukava aurinkoinen metsäretkisunnuntai.


6 kommenttia:

 1. Olipa kiva päivä ulkoilla. Nyt taas alkaa arki!

  VastaaPoista
 2. Taisi kotiäidin lomatoive toteutua? ;) Itse vietin viikonlopun n. 50 lapsukaisen kanssa varkkaleirillä, joten ulkoilla sai yllin kyllin. Sitä en tosin kuvailisi rauhalliseksi, mutta kivaa oli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteutui 😊 Varmasti oli kivaa, oli niin mahtava tuo sääkin viikonloppuna.

   Poista
 3. Hienot kuvat! Talvinen luonto auringonpaisteessa on niin upea ja virkistävä kokemus. Minä rakastan erityisesti jäällä liikkumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺ Kyllä etenkin talvella tekee ihan hurjasti mieli ulos ja metsään aina kun aurinko paiataa. Niitä aurinkoisia päiviä on kuitenkin niin vähän, että tulee melkein paha mieli jos ei pääse.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)