lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kotiäidin talviloma

Loma se on kotiäidilläkin, vaikka moni toisin väittää. Kyllä sitä eron tavan arkeen huomaa ja helposti. Aamulla ei tarvitse herätä kellon soittoon, vaan siihen kun lapsi nykii hereille. Ei tarvitse hoppuilla aamupalan kanssa ja sen voi syödä vaikka puolen päivän aikaan. Ei tarvitse hoppuilla nukkumaan menon kanssa, vaan saa antaa lasten valvoa pikkuisen normaalia pidempään. Ja jos ei ole mitään pidempää matkaa tai retkeä lomalle suunniteltu, saa keksiä joka päivälle jotain pikku puuhaa, ettei lasten aika tule pitkäksi.

Lapsilta tuli etukäteen kaksi toivetta talvilomalle: HopLop ja Pokemonien metsästys. Itse olin esittänyt useamman toiveen: Metsäretki, elokuvissa käynti, MM-kisat ja kylpyläreissu. Lomaa on jäljellä yksi päivä ja toteutumatta toiveista on HopLop, elokuvat ja metsäretki. Huomenna vielä ehtii jonkun noista tehdä, saa nähdä mitä.

Loman aikana ollaan pelattu, leikitty, piirretty. Leivottu muffinsseja, katsottu piirrettyjä ja nukuttu päiväunia. Viimeistä tosin vain minä. Ollaan käyty pilkillä ja pari kertaa kirpputorilla. Ollaan pidetty leffailta kotona ja toinen kotileffailta pidetään varmaan tänään. Ollaan vierailtu mökillä ja lapset ovat yökyläilleet toistensa huoneissa. Käytiin kylpylässä Vantaalla ja Ikeassa ostamassa tyyny. Ollaan kaivettu esille parikymmentä vuotta vanha autorata ja jääkiekkopeli. Ollaan syöty aivan liian paljon herkkuja joka päivä.

Melkein joka päivä tai ehkä jopa joka päivä ollaan metsästetty Pokemoneja. Auringonpaisteessa ja vesisateessa. Keskikaupungilla ja vähän sivummalla. Välillä on tullut hiki, välillä on kengät olleet läpimärät. Ollaan etsitty pokemoneja autolla ja kävellen. Ollaan käyty hautausmaalla, kaupan pihalla ja urheilukeskuksessa. Ollaan kävelty parikymmentä kilometriä. Tai ehkä jo jopa kolmekymmentä. Samoilla reissuilla ollaan käyty kahvilla ja kaakaolla milloin missäkin. Ovat olleet kuulemma ihan parhaita päiviä. Ja niin kyllä minustakin.

MM-kisoissa käyminen jäi yhteen kertaan. Olisin vielä mielelläni toisenkin kerran käynyt, mutta ei löytynyt sopivaa aikaa ja silloin yhtenä päivänä kun olisi ollut aikaa, satoi vettä. Ja Suomen liputkin jäivät kotiin. Ollaan sentään kisafiiliksistä päästy nauttimaan useamman kerran Lahden keskustassa pyörähtämällä ja sehän on ollut melkein kuin kisoissa kävisi.

Mukava loma on ollut. Ollaan tehty kaikkea kivaa ja mikä parasta, lapset ovat riidelleen hyvin vähän tai eivät ollenkaan. Vaikka ihan joskus ja ihan vähän toivon, että lasten mummot olisivat vielä elossa ja voisin kipata kaksikon sinne pariksi päiväksi tai vaikka edes yhdeksi ja saisin itse sen yhden lomapäivän ja voisin tehdä ihan vaan just mun omia juttuja. Ehkä se päivä on huomenna ja tehdään mun ikioma lomatoive. Ja se ei ole HopLop.


 13 kommenttia:

 1. Lomanne kuulostaa kivalta!
  Silloin kun minä olin lapsi ja nuori, niin aina kävimme Salpausselän kisoissa. Viimeksi olen käynyt siellä 80-luvulla. Iski nostalginen fiilis kisoja muistellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käynyt myös Salpausselän kisoissa usein lapsena isän kanssa ja nuorena kavreiden kanssa. Aikuisena vain näissä MM-kisoissa ja kerran tavan kisoissa. Kyllä varmaan nyt tulee lasten kanssa käytyä tulevina talvina jos vain säät on kohdillaan. Se vesisade ei oilein houkuta. Minuahan ei urheilun katsominem kiinnosta, mutta just se kisojen tunnelma on se, minkä takia tykkään käydä.

   Poista
  2. Niin ja menkää ihmeeasä kisoihin joku kerta koko perheen voimin, meillä ainakin lapset tykkäsivät.

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaa teidän loma! Minulla oli töistä vapaata pe-ti. Ne päivät kuluivat muuttoon. Ihana olla uudessa kodissa, mutta on tässä urakoitukin! Lapset pääsivät sentään hoplopiin kesken muuton tätinsä ja serkkujensa kanssa. Isommat ovat käyneet Messilässäkin isänsä kanssa. Nämä mm-kisat muistetaan tästä muutosta. Mukavaa sunnuntaita! Toivottavasti lomatoiveesi toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaminen on kyllä niin kokopäiväistä työtä, että ei siinä muuta ehdikään. Onnea uuteen kotiin :)

   Poista
 3. Kivalta kuulostaa! Voi että teidän kodin sisustus on niiiiin herkku! 😍

  VastaaPoista
 4. Mukavan kuuloinen loma, rentoutumista ja toiveiden toteutumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava loma :) Ei minkäänlaista suorittamista yhtään mihinkään. Ja tänään päästiin sinne metsäretkellekin.

   Poista
 5. Voi, ihana lomaviikko teillä takana. (: Laatuaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli :) Lapsikin totesi ensin, että ollaan oltu joka päivä liikkellä, mutta samaan hengenvetoon, että kivoissa merkeissä.

   Poista
 6. Olen odotellut, koska tulevat...voi kipata! Olen vain ollut töissä aika paljon, nyt ei ole kuin yksi viikonloppu töitä enää tiedossa tällä erää. ja elokuvareissukin odottaa tietoja

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)