maanantai 13. maaliskuuta 2017

Neulomista

Huivin jälkeen valmistui kolmasluokkalaiselle pipo. Ihan peruspipo resorilla ja sileällä. Ja kuten olen jo aiemmin kirjoittanutkin, sileän neulominen ei ole minun juttuni. Etenkään yksivärisen sileän. Mutta pipo valmistui ja on nyt tyytyväisen käyttäjän päässä.Kolmasluokkalaisen pipo

Lanka: Sublime Babycashmere Merino Silk DK ja tupsuun Seitsemän Veljestä.

Puikot no 3,5.

Ohje: Omasta päästä peruspipo.

Langankulutus: 80 g.Ihana pehmeä kutittamaton lanka pipoon, sama kuin eskarilaisen pipossakin. Ainoa haittapuoli tässä langassa on se, että sitä ei voi laittaa pesukoneeseen. Olen yrittänyt tehdä kaikki lasten neuleet (pipot, sukat, lapaset, huivit) sellaisista langoista, joita voi konepestä. Ei tämä nyt ensimmäinen käsipestävä asuste lapsella ole eikä varmaan viimeinenkään. Pipossa ja huiveissa kuitenkin on tärkeintä se, etteivät ne kutita. Muuten niitä ei käytetä. Lapaset ja sukat teen puolestaan mielelläni halppislangoista eli Nallesta ja Seiskaveikasta, koska ne likaantuvat helpoiten, niitä häviää ja ne jäävät pieneksikin ihan toiseen tahtiin kuin vaikka pipot. Tyttö tarvisikin seuraavaksi lapaset juuri noista syistä.Innostuin osallistumaan nyt maaliskuussa Vanilla Wool -blogin KALiin. Eli maaliskuun ajan yhteisneulotaan Eukalyptussukkia. Ohje on kokonaan saatavilla ja jokainen osallistuja neuloo omaan tahtiinsa. Minulla on tarve tehdä parit lahjasukat ja tässä on tosi kaunis malli, joten lähdin mukaan.

Toinen sukka on jo valmis, toisessa aloittelen kantapäätä. Koska nämä sukat menevät lahjaksi reilun kahden kuukauden kuluttua, olen kerrankin jossain ajoissa liikkeellä. Ja todennäköisesti saan valmiiksikin paljon ennen eräpäivää.Sukkien lisäksi aloitin Neulovan Nartun ohjeella Krysanteemikämmeköitä. Kuten ylemmästä kuvasta näette. Aloitin ja purin. Aloitin ja purin. Aloitin ja purin. Nyt en ole vielä aloittanut, mutta luulen, että seuraavaksi on sopivat langat ja puikot. Tai sitten tulee vielä kerran aloitin ja purin. Jännitystä luvassa.

4 kommenttia:

 1. Oletpa ahkera neuloja. Sukkien malli näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 2. Kutittamaton on aina hyvä. Nykyään teen tosi harvoin enää sukkia tai lapasia 7-veikasta tai Nallesta. Ainoastaan, jos varmasti tiedän, ettei neulomuksen saajaa kutita. Itseäni molemmat kutittavat myös jaloissa ja käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei nuo kutita, paitsi pipossa, mutta muuten on lankojen laatu huonontunut niin paljon, ettei tee mieli käyttää. Vaikka aina kaupan hyllyllä niitä pyörittelen ja välillä ostankin :D Mutta niin kovin epätasalaatuista lankaa on Novitalla nykyään, ettei tosiaan tiedä mitä sikaa säkissä ostaa. Osa langoista on ihan fine, mutta osa aivan surkeaa. Mutta on niin edullista, että lapsille kyllä teen, koska käyttöaika on lyhyt ja hukkumisprosentti suuri :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)