tiistai 22. heinäkuuta 2014

Maauimala

Tänään retkeilin lasten kanssa Lahden maauimalaan. Olen käynyt siellä viimeksi kolkyt vuotta sitten koulun kanssa, että jo oli korkea aika mennäkin. Sisäänpääsy yhdeltä aikuiselta ja kahdelta lapselta oli vähän päälle 11 euroa. Ei paha. Lahden maauimala on hyppyrimäkien montussa ja se on kyllä aika vaikuttava paikka se. Viihdyttiin hyvin. Aurinko paistoi ja vesi oli lämmintä. Eväät syötiin vasta alueen ulkopuolella - Siiri Rantasen patsaan juurella. Ehkä samalla vähän häirittiin muutamaa turistia, jotka olisivat varmasti halunneet kuvata patsasta ilman meitä.

Maauimalaretken jälkeen mentiin Lahden satamassa olleelle peräkonttikirpparille. Kirpputori järjestetään siellä vielä kahtena seuraavana tiistaina kahdesta eteenpäin. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja myyjiäkin niin paljon, että lapset väsähtivät ennen kuin ehdittiin kaikkea kiertää. Sinne pitäisi päästä yksin. Tai jonkun aikuisen kanssa. Mutta ilman lapsia. Löysin kuitenkin pikaisellakin visiitillä vanhan emalikattilan, jonka kannen jo hukkasin jonnekin. Otin sen kyllä pois kassista vasta kotona, mutta ehkä kissat ovat jo pelanneet sen jonnekin. Kävin samalla reissulla ostamassa vähän hamppulankaa lankakaupasta. Jos sitä saisi jostain vähän motivaatiota edes pieniin neulomisiin. Joulu lähestyy uhkaavasti.

6 kommenttia:

 1. Johonkin kommenttini katosi..uusiksi :) Upea maauimala, omat muistot ovat juuri maauimaloista lapsuudessa. Pitääkin tehdä retki lähiuimalaan. Kiitos myös joulun muistutuksesta :D !

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kiva käydä tuolla ja tekisi mielimennä jo heti tänään judestaan. Meillä on muutama sata metriä ui arannalle niin ei taida kehdata :D Joo, joulu tulee ihan kohta.

  VastaaPoista
 3. Kerran olen maauimalassa käynyt noin 30 vuoden asumisen aikana. Järven rannat ovat aina olleet lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin järvet olleet lähempänä. Mutta olipahan hauskaa pitkästä aikaa. Vaikka menikin altaan reunalla istumiseksi.

   Poista
 4. Ihanaa uimista, niin täälläkin mökillä nyt taas töihin lähtiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pisin uimamatka oli pari metriä käsipohjaa, mutta kivaa oli :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)