maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mustikkametsällä

No nyt kyllä taisi tulla hiukan liian komea otsikko saaliiseen ja metsällä käytettyyn aikaan nähden. Kävin viikonloppuna lasten kanssa mökillä ekaa kertaa tänä kesänä tarkoituksena kerätä hiukan mustikoita mökin nurkilta. Olin ostanut Tyynelle oikein oman poimurinkin. Poimittiin ehkä viitisentoista minuuttia. Minun saalis oli puoli litraa  ja lapset söivät niitä suoraan puskista. Tyynen poimurista laitettiin ämpäriin kymmenkunta mustikkaa. Hyttysiä oli ja hellemekossa olin vähän turhan helppo saalis niille. Vaikka laitoin kesän ekat hyttysmyrkyt iholle, ei se tuntunut auttavan. Haju kyllä jäi ja hiukset haisevat vieläkin kesähajuvedelle.

Mökillä kuitenkin päästiin tekemään niitä perusmökkijuttuja, leikkimään rannassa ja grillaamaan ja saunomaan. Uiminen jäi tällä kertaa, koska ranta oli sen verran heinittynyt, että meitä heinä- ja kasvikammoisia ei sinne veteen saatu. Ensi kerralla päätettiin niittää ne pois, että edes vähän pääsisi uimaankin. Käytiin uimassa kun tultiin kotiin.

Mökin kätköistä löytyi muutama kiva vanha täkki, joista yhden toin kotiin. Yritin ottaa vanhasta pallogrillistä kupua kukka-astiaksi, mutta sieltä löytyi alta ampiaisten pesä, joten se jäi toiseen kertaan. Tulipahan otettua vuoden ekat juoksuaskeleet sen ansiosta.

Mies oli viikonlopun tekemässä polttopuita vuokratulla klapikoneella ja kävi yöpymässä mökillä. Me muut poikettiin kotimatkalla katsomassa konetta. Melkoinen peli. Nyt on polttopuita pitkäksi aikaa. Enää puuttuu se puuliiteri.

Illalla käytiin hakemassa Lahdesta käytetty tiskipöytä ruukkujenpesupöydäksi ja samalla poikettiin jätskillä.

Aurinkoinen ja kiva viikonloppu. Ja tämäkin viikko alkoi kivasti ystävän visiitillä. Olen täyttänyt taas kalenteria kaikenlaisilla kivoilla menoilla ja ehkä enemmänkin Toivon kaverijutuilla. Niitä pitää nyt olla, koska koulun alkuun on enää kolme viikkoa.4 kommenttia:

 1. Kauniit täkit! Kiitos taimista, taisin unohtaa sinne puskan taakse ne kellot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Sinne ne jäi, mutta otettu talteen ja hoitoon.

   Poista
 2. Mökkimustikanpoiminnassa on se hyvä puoli, että voi kerätä mustikoita muun tekemisen ohella, eikä tuu homma niin raskaaksi. Ja järven rannoilla on ilmeisesti tänä vuonna mustikkaa, vaikka monissa muissa paikoissa ei kuulemma oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta. Olen ollut aina huono mustikassa kävijä, enkä tiedä kunnollisia paikkojakaan. Mökin liepeiltä niitä kuitenkin on löytynyt aina hyvin. Samoin meidän taloa vastapäätä oleva rinne on hyvä paikka. Nyt en tiedä onko siellä, mutta ainakin rastaiden jätöksistä päätellen mustikoita on ainakin jossain meillä päin :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)