tiistai 7. lokakuuta 2014

Huppari

Ensimmäinen ompelukurssilta valmistunut vaate pääsi suoraan ompelukoneelta käyttöön. Koska Tyyne on kurssilla (tai ompelukerhossa, kuten hän itse sanoo) mukana, päästiin  hupparia sovittamaan heti ja se onkin ollut siitä asti päällä. Ja vahvasti näyttää siltä, että huppari pääsee myös huomiseen pyykkiin jo tuoreeltaan. Tai hupparimekko. Mekkohuppari. Joku sellainen.
Hupparin kaava on Ottobre-lehdestä vuosimallia 2011 tai 2013 tai 2014 ja numerosta 1 tai 4. Noista piirtelin kaavoja ja en nyt muista tarkkaan, mikä numero oli tämän hupparin kohdalla kyseessä. Muuttelin kaavaa sen verran, että en tehnyt eteen nappilistaa, vaan nopeammin avattavan ja suljettavan vetoketjun. Ja helpomman myös tehdä. Myös hihansuun resorit tein normaalia pidemmiksi. Sitä kuuluisaa kasvunvaraa.
Kankaan ostin tämän vuoden perhemessuilta, resorin Kärkkäiseltä ja hupun sisäpuoli on erään kierrätystapahtuman 'ota tästä' -vaatekasasta napattu trikoopusero. Ja vetoketju omista varastoista todellista vuosikertatavaraa.

Huppari on Tyynelle mieleinen ja itsekin olen tyytyväinen tähän. Kangas on kiva, hupparin malli on kiva, malli on kiva ja onnistuin melko hyvin ompelussakin. Toki aina parantamisen varaa jää ja tällä kertaa sitä jäi hupun ja vetoketjun yhdistymiskohtaan ja ehkä ompelen helmaan vielä toisenkin tikkauksen.Peltorit on tytöllä päässä siksi, kun mies leikkasi nurmikkoa ja minä aloitin kuvien ottamisen jälkeen poistamaan pihatieltä lehtiä lehtipuhaltimella. Hurjalla tahdilla olen yrittänyt nyt kaksi päivää tehdä pihatöitä pois sateiden alta. Siivonnut kuistin, virittänyt valot, puhaltanut lehdet, tyhjentänyt ruukut ja pessyt ne sekä lelut ja siivonnut leikkimökin sekä pihamökin talvikuntoon. Ja ihan vähän haravoinut. Leikkimökin ovessa oleva pikkuikkuna on kesällä hajonnut (Tyyne) ja laitoin siihen tilalle nauloilla kiinni vanhan pitsiliinan. Ei pääse linnut menemään sisälle. Ja onhan tuo aika kivan näköinenkin. Nyt kun leikkimökki on perusteellisesti siivottu, siellä on taas leikitty paljon. Vielä on tavarat laitettu paikoilleen ja toivon, ettei enää ennen talvea tarvitse mennä järjestelemään.12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen huppari! Punkit on jo onneksi selkeästi vähentyneet kissoista, meillä ei ole ollut yhtään viikkoon. Ja lintukirppujakaan ei ole ollut pitkään aikaan, ne vasta sai hermot riekaleiksi puraisuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lintukirppuja ei tänä vuonna paljon ollutkaan. Ja punkkivuosikin oli 'huono'. Mutta muuta on riittänyt.

   Poista
 2. Hieno huppari!

  Ja arvaas vaan kellä on IHAN samaa kangasta.
  Tossa se on kulkenut ompelukurssille pinon päällimmäisenä joka kerta, mutten raaki leikata, kun pelkään että pilaan sen ... ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei se pilalle mene. Korkeintaan puput on nurinpäin :D

   Poista
  2. Sori oli pakko. Repesin niin silloin kun näin sen päivityksen, etten ollut kykenevä edes kommentoimaan. Oli mullakin lapsuudessa verhot, joiden nuket roikkuivat päät alaspäin kun äiti mokas ompelussa. Ja oli kuitenkin puoliammattilainen ompelija.

   Poista
 3. Tosi kaunis huppari!
  Muistan miten aina pienenä kaipasin leikkimökkiä, mutta ei sitä oikein kerrostalossa ollut mahdollista hankkia. Ne vaan on niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä vaikka asuin maalla, en omistanut leikkimökkiä ja se oli melkein ainoa asia mitä olisin halunnut. Toinen oli partio. Nyt sitten lapset joutuvat toteuttamaan äitinsä unelmia, kun on tuo leikkimökki ja poika partiossa :)

   Poista
 4. Onpa nätti huppari ja malli myös :)

  VastaaPoista
 5. Ahkeruutta taas olan takaa - ja kiva huppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huppari on kiva. Ja edelleen päällä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)