sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Syysloma

Kulunut viikko oli koulujen syyslomaviikko ja samalla syyslomaa kaikista kerhoista ja harrastuksista. Mitään suuria suunnitelmia meillä ei viikkoa varten ollut. Aika paljon mentiin saman kaavan mukaan kuin viime vuonna. Paljon ulkoilua, haravoimista, ystävien ja kaverien tapaamista, laavuretki, piparkakkujen leipomista, askartelua, piipahdus Lahden satamassa ja kirjastossa, pyöräretkiä ja käynti Launeen perhepuistossa. Vain yhtenä päivänä lapset nahistelivat koko päivän ja hankkivat itselleen ties minkälaisia rangaistuksia. Muut päivät kuluivat tavalliseen tapaan, vain pienillä kiistoilla tai jopa ihan ilman kärttyilyä. Pidettiin perinteinen jokavuotinen lentokoneenrakennuskilpailu, olen ommellut ja purkanut, mies pesi uunin ja lapset ovat lukeneet paljon ja näköjään kirjoittamistakin on harjoiteltu.Laavuretki tehtiin hiukan epäonnistuneesti Lapakistoon. Epäonnistuneesti siksi, että meillä oli jonkin verran navigointiongelmia ja ilta läheni. Päätettiin jättää Sammalistonpolku kiertämättä ja tyydyttiin paistamaan makkarat heti ekalla nuotiopaikalla. Mukavan tuntuinen paikka, vaikka hyytävässä tuulessa meinasi sormet jäätyä. Ensi kerralla lähdetään aikaisemmin päivällä ja kierretään koko reitti ja varataan kuivia käsineitä tarpeeksi mukaan.Ystävä vei lapset yhtenä päivänä Heurekaan, eli minullakin oli syyslomaa kahdeksan tunnin ajan. Lähdettiin miehen kanssa kirpputoriostoksille kun kerrankin sai mennä rauhassa. Löytyi paljon hyviä vaatteita lapsille, etenkin kivat talvitakkilöydöt ilahduttivat. Tosin muutamat vaatteet haisivat voimakkaasti pesu- tai huuhteluaineelle ja menee taas tosi monta pesua, että haju haihtuu pois. Nyt täytyy vain kestää, että koko vaatekaappi haisee pesuaineelle jonkin aikaa.

Hyvien vaatelöytöjen lisäksi mukaan tarttui vähän pikkutavaraa itselle ja muutama joululahja. Löytyi taas kiva emaliastia ja Aarikan peltipurkki. Ostin myös Riihimäen Lasin ilvespurkin, vaikka niitä jo ennestään onkin. Tässä oli mukana hyväkuntoinen kansi, joka houkutteli ostamaan. Nallekangas tarttui mukaan, vaikken noista lastenkuvioista pahemmin välitä. Tämä nyt oli vähän kiva ja hintakin oli kohdillaan. SPR:n Kontti-tavarataloon laitettiin juuri joulutavaroita, kun mentiin sinne ja pakkohan se oli joulukoristepöytäkin käydä läpi. Sieltä löytyi uusi joulutonttu kuistille vanhan rikki menneen tilalle. Edellinen oli keraaminen tonttu, joka oli maalattu spraymaalilla valkoiseksi. Se hajosi ehkä siksi kun ei kestänyt pakkasta, mutta tämä ei ole keramiikkaa ja pitäisi kestää ehjänä. En osaa yhtään sanoa miltä vuosikymmeneltä se on, mutta ulkonäön ja materiaalien perusteella ei ole ihan tätä vuosisataa. Hauska se ainakin on.Kirpputorikiertelyn lisäksi käytiin syyslomalla puolustusvoimien käytöstä poistetun tavaran myyntipäivillä. Täällä oltiin koko perhe. Lahdessa olevan Hämeen rykmentin toiminta loppuu tänä vuonna ja myytävänä oli kaikenlaista tavaraa ja vaatetta. Me mentiin sinne tietysti heti ekana päivänä heti yhdeksältä, että päästiin siihen pahimpaan ruuhkaan. Se ei haitannut, koska sitä osattiin odottaa, mutta kyllä siellä oli muutama kyynärpäätaktiikalla etenevä mummo ja kassajonon pituudesta valittava pappa. Vertailun vuoksi on pakko sanoa, että lapsista kumpikaan ei narissut jonottamisesta. Ostoskoriin tarttui muutama joululahjan ja vaatteen lisäksi hanallinen vesikanisteri, jauhokauha (kissanraksukauhaksi), lääkintälaatikko (sohvapöydäksi ja lankojen säilytykseen) sekä maihinnousukengät. Oikein hyviä ja tarpeellisia löytöjä. Erityisen iloinen olen valmiiksi lankatuista kotimaisista kengistä. Harmittamaan jäi, kun hävittäjät jäivät ostamatta.Oli mukava ja vauhdikas syysloma. Ja vähän näyttää siltä, että ei paljon menot vähene, kun kalenteria katsoo. Normiharrastusten lisäksi on minulla marraskuun ajan oma harrastus ja vähän muitakin ylimääräisiä juttuja. Eli luvassa on tiukkaa aikataulussa elämistä ainakin seuraava kuukausi.

8 kommenttia:

 1. Tuo Hennalan myynti olisi houkutellut, mutta ajattelin että sinne ruuhkaan en lähde, enkä lähtenyt. Teit kyllä monta kivaa löytöä. Meillä on noita samoja kauhoja ulkoleikeissä, pitäisiköhän ottaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkaa oli, mutta kun se alkuhässäkkä oli ohi, tilaa riitti. Kauhat vaan pois leikeistä :) Meillä on nykyään kissojen raksunkulutus niin suurta, että nykyinen pieni raksupurkki ja kauha naurattavat. Vielä pitäisi löytää saavi raksujen säilytykselle. Mua jäi vähän kaivelemaan se huutokauppa, joka jätettiin väliin, mutta varmaan loppuvuodesta tulee uusi tapahtuma. Eihän ne kaikkea voinut vielä myydä pois, koska toiminta vielä muutaman kuukauden jatkuu siellä.

   Poista
 2. Sulla on kyllä hyvä silmä tavaralle. Upea tuo lääkintälaatikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo laatikko olikin se juttu, minkä tiesin etukäteen haluavani. Ja riittihän mulle, kun heti aamusta mentiin.

   Poista
 3. Monenko numeron popot löysit? Olisiko siellä 37 tai 38 ollut?
  Kivoja löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kolmeysit noi mun ostot. Muun kokoisista en osaa sanoa, kyllä varmaan oli. Ainakin neljäkolmosten laari oli jo ekan myyntipäivän aamuna melkein tyhjä.

   Poista
 4. Teillähän on ollut mukava syysloma ja hyviä ostoksiakin olet päässyt tekemään. Teidän lapset alkavat olla nyt siinä iässä, että elämä kulkee kalenterin ja kellon mukaan. Sitä on sitten seuraavat 10 vuotta ja sen jälkeen ne ovatkin jo kohta omillaan.....voimia siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava loma oli. Kyllä kalenteri on tiukassa käytössä ja kamalan aikataulutettua on tämä elo. Ja pojalla on ehkä liikaakin noita harrastuksia, mutta koska ei käy iltapäiväkerhoa ja nuo koulupäivät on lyhyet, niin antaa harrastaa.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)