torstai 23. lokakuuta 2014

Ruukutuspöytä

Monta vuotta olen laittanut kukat ja siemenet ruukkuihin huonossa asennossa kottikärryissä tai rappusilla. Tai tiskannut ruukut ynnä muut pihan tavarat selkä kipeänä saavissa. Nyt vihdoinkin sain ruukutus/tiskipöydän pihalle.Tiskipöytä löytyi kirpputorilta, jalat ovat pihalta puretun vajan runkotolpat, muu puutavara on laajennuksesta jäänyttä ylijäämäpuuta ja ritiläkori on dyykattu roskalavalta. Pöydän jalkojen alla on jostain piharakentamisesta jäänyttä kestopuuta, että pöytä kestäisi pidempään kuin kymmenen vuotta.

Tiskialtaasta on tarkoitus vetää vielä viemäriputki takana olevaan kivikkoon, ettei vedet valu jaloille, mutta putki laitetaan vasta keväällä. Samoin keväällä on tarkoitus maalata pöytä sekä laittaa ripustuskoukkuja ja nauloja. Myös jonkinlainen tulppa altaaseen on etsinnässä. Pöytä on kyllä jo aivan käyttökelpoinen ilman viimeistelyjäkin. Tosin tänä syksynä en sitä itse enää tarvitse - lapset kyllä leikkivät siinä, joten ei se ihan tyhjän panttina pihalla seiso.4 kommenttia:

 1. Varma vieras kuittaa saaneensa kutsun, nähdään! Pöytä on hieno ja varmasti käytännöllinen ja mittatilaustyönä tehtynä myös käyttäjän mitoitus huomioitu : ).

  VastaaPoista
 2. Hieno homma, kiva, kiitos, nähdään :) Mittojen mukaan tosiaan tehty. Tein harmillisen mittamokan, kun tuota suunnittelin, meinasi tulla liian matala. Mies teki toiseen suuntaan korjaavan mittavirheen eli tuli juuri sopiva!

  VastaaPoista
 3. Ihana juttu tuo ruutuspöytä. Kateellisena katselen. Niin varma vieras x 2 täälläkin vaikka olenkin pappilanmummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on. Sitä kun tarvitsee vain 2x vuodessa, ei ole yksinkertaisesti muistanut aikaisemmin rakentaa. Nyt kun tuo tiskipöydän kansi tuli kesällä hankittua muistuttamaan asiasta, tuli nopsaan valmista. Muutama tunti meni. Tervetuloa siis.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)