torstai 9. lokakuuta 2014

Talon laajennus

Reilut kaksi vuotta sitten aloitettiin talon laajennusosan rakentaminen. Ensin purettiin pihavaja ja parveke, kaivautettiin kuoppa, rakenneltiin salaojia, rakennettiin laajennusta, remontoitiin tupa, naulattiin, porattiin, muurattiin, kaivettiin, täytettiin, maalattiin, tasoitettiin ja ties mitä kaikkea. Oikeastaan ei me, vaan lähinnä mies yksin. Laajennusosa on edelleenkin kesken, mutta aika hyvässä vaiheessa. Sisätiloista puuttuu väliseinät ja pintamateriaalit, tuvasta sähköt ja listat sekä ulkopuolelta maalit, tasoitteet, takapihan kuisti ja autotallin ovi. Miehen kuusi viikkoa kestäneen loman aikana on valmistunut melko paljon. Ulkopuolelle on ilmestynyt koolaukset ja laudoitukset, räystäslaudat, smyygilaudat, ikkunapellit ja sadevesikourut. Ja ihan huomaamatta.

Ensi kesänä talo maalataan ja sokkeliin sekä muurinpätkiin tulee sama kivirouhe, kuin vanhalla puolellakin on. Vanhan puolen ikkunoiden symyygilaudat uusitaan samanlaisiksi kuin uudella puolella on sekä seinävalaisimet vaihdetaan toisenlaisiin. Katto ja sadevesikourut uusitaan seuraavan kerran kun jaksetaan tehdä isompi remontti.

Pieni luukku katon harjan alla, on kulkuaukko välikattoon. Jos sinne pitää joskus päästä. Lihomisvaraa luukun käyttäjällä ei ole.

Nyt kun mies purki pari päivää sitten rakennustelineet, talo näyttää jopa aika valmiilta. Samoin jotenkin paljaalta, kun on tottunut pari vuotta niitä telineitä katselemaan. Kyllä tähän silmä varmasti pian tottuu ja kun talo saa viimeistelyn pintaan, se näyttää jo ihan eriltä. Tosin tuohon muurin viereen on myös suunnitteilla jotain pieniä istutuksia. Kunhan vain päästään miehen kanssa istutusten laajuudesta hyvään kompromissiin.2 kommenttia:

  1. jos ei tietäisi, näyttäisi vielä valmiimmalta!

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvin valmiilta näyttää. Seinät nyt on selkeesti eri väriä uudessa ja vanhassa osassa ja etenkin katto, mutta ei haittaa.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)