lauantai 18. lokakuuta 2014

Lokakuun pihapuuhia

Olen tehnyt päivittäin pihalla viimeisiä syysjuttuja. Katkonut saksilla niitä perennoja, jonne en raivaussahalla päässyt, laittanut pupuverkot ja runkosuojat, siivonnut pihamökin eli tuonut sieltä sisälle pesuun peitot ja tyynyt. Vaikka pihatien jo kertaalleen puhalsin, on sinne ilmestynyt tietenkin vielä lehtiä ja mietin, että puhallanko vielä toisen kerran syksyllä vai jätänkö kevääseen. Tammessa on vielä jonkin verran lehtiä eli sen alta on joka tapauksessa vielä puhallettava ja haravoitava.Olen saanut lehtikompostikasan siistittyä ja mies tyhjensi eilen kompostorin ja minä levitin tuhkat. Mies myös tervasi vadelmapuskien tukina olleita heinäseipäitä. Ne ovat olleet paikoillaan kesät talvet ilman minkäänlaista käsittelyä ja nyt kymmenen vuoden jälkeen ne olivat aika lahot. Pituutta kuitenkin oli vielä riittävästi lahon poiston jälkeen, joten käytettiin samat tolpat. Ja nyt ne on käsitelty eli pitäisi kestää enemmän kuin kymmenen vuotta.

Vielä on vähän haravoimista, mutta muuten taitaa olla kaikki pihan syystyöt jo tehty. Talvi saa siis tulla.

8 kommenttia:

 1. Teillä voi talvi tulla, vaan ei meillä vielä - mies on pipi ja mummo-rukka ei yksin selviä...

  VastaaPoista
 2. Tänä vuonna tuntui nuo lehdet putoavan lähes kerta rysäyksellä. Me olimme viikonloppuna mökillä ja näyttää siltä, ettei tarvitse toista kertaa haravoida tänä syksynä. Tosin neljä isoa koivua on kaadettu ennen lehtien tippumista, niin sekin kyllä kummasti auttoi asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika jännästi kyllä tuli , ehdet alas. Omppujenkin lehdet jo samaan aikaan kuin koivujen. Vielä on tammessa vähän jäljellä ja niitten putoamista oottelen harava toisessa kädessä :)

   Poista
 3. Teillä on tommonen hellävaranen harava. :)
  Mukavia syyspäiviä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lemppariharava. Hajosi mokoma, on kai ollut niin kovalla käytöllä. Nyt täytyy tyytyä tylsään harmaaseen. Mukavaa syksyä sillekin suunnalle :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)