maanantai 8. elokuuta 2016

Avoimet puutarhat

Avoimet puutarhat -sunnuntai on nyt onnellisesti ohi. Oli aivan mahtava päivä. Sattui sääkin suosimaan, lämmintä ja aurinkoista, ei kuitenkaan läkättävän kuumaa. Eli varmaan paras mahdollinen keli tällaiselle päivälle.

Meidän puutarha oli avoinna klo 12 - 18. Kävijöitä riitti koko ajan tasaisesti, viiden jälkeen hiljeni, mutta sitten oli aikaa seurustella vieraiden kanssa jo kunnolla. Ja pääsi itsekin istumaan. Vieraskirjassa oli 41 nimeä, mutta läheskään kaikki eivät sinne nimeään raapustaneet. Oikea määrä kävijöitä on varmaan 60  kieppeillä. Eli oikein hyvin kun en mainostanut tapahtumaa mitenkään erityisesti. Paitsi blogissa ja instassa.

Meillä oli järjestetty pieni kahvila pihamökkiin. Leivoin pari erilaista piirakkaa ja aamulla tehtiin munkkeja. Samoin myytävänä oli epämääräinen laatikollinen kirpparitavaraa ja taimia. Kahvilassa riitti kävijöitä ja onneksi ei jäänyt mitään jättierää tähteelle tälle päivälle. Ajattelinkin kutsua naapurin kahville.

Koska nyt on ampiaisten aika ja niitä on tänä vuonna runsaasti tehtiin kahvilan yhteyteen pari toimivaksi testattua ampiaisansaa. Tällä kertaa ansat eivät amppareita kiinnostaneet. Ansojen saalis oli pari kärpästä ja yksi itse tapettu ampiainen.

Itse yritin hengailla etupihalla toivottamassa kävijöitä tervetulleeksi. Aivan kaikkia en ehtinyt valitettavasti tervehtimään, koska välillä piti käydä seurustelemassa puutarhan puolellakin. Mies hoiti kahvilaa ja ystävä oli puutarhassa opastamassa ja kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin.

Eilinen oli tosi hieno päivä. Sain paljon positiivista ja mukavaa palautetta. Pääsin keskustelemaan yhdestä lempiaiheestani eli puutarhasta. Pääkeskustelunaiheet olivat kurpitsat, härkäpapu, tomaatit, kotilot, kupla, pallohortensia, hortensiat, pihamökki, naapurin lautasantenni, puumaja ja kissat. Toki paljon muustakin puhuttiin. Tapasin paljon tuttuja ja tuntemattomia. Erityisesti ilahdutti netin maailmasta tutut kävijät. On ihanaa, kun jonkun blogin tai instatilin ihmisen näkee oikeasti livenä ja tullaan tutuksi myös oikeasti.

Aion kyllä osallistua Avoimiin puutarhoihin jatkossakin. En vielä tiedä onko se ensi vuonna, mutta viimeistään seuraavana. Jos nyt jotain muuttaisin omista järjestelyistä, niin se olisi se, että laitan paremmat kengät jalkaan. Varvastossuissa seisoskelu koko päivän kävi jalkojen päälle. Toinen asia, mikä jäi mietityttämään on se, että pitäisikö itse olla puutarhan puolella keskustelemassa ja pyytää joku muu toivottamaan vieraat tervetulleeksi. No, näitä asioita mietitään seuraavaa kertaa varten. Ainakin kahvila järjestetään jatkossakin se on varma. Jäi sen verran paljon mukeja ja lautasia, että pakkohan ne on jotenkin käyttää. 

Lämmin kiitos kaikille kävijöille ja vierailijoille. Te teitte eilisestä onnistuneen ja hienon. Erityisisot kiitokset miehelle ja Katjalle, mistään ei olisi tullut mitään ilman teitä.
7 kommenttia:

 1. Jospa en olisi ollut töissä, myöhemmin tulen, jos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jäädään jännittämään mitä jos...

   Poista
 2. Ihmiesten puheenaiheet ja mielenkiinnon kohteet olivat hauskoja, kuten juuri se naapurin lautasantenni :D
  Pihaa kehuttiin todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Voisi sinne Avoimet puutarhat -sivuston esittelytekstiin lisätä, että mielenkiintoinen näkymä naapurin pihalle.

   Poista
 3. Selasin Lahden alueen pihoja sunnuntai-aamuna ja sinun pihasi esittely sai kiinnostumaan. Kun löysin blogiisi, päätös oli tehty: tuonne on päästävä! Kaunis talo ja sisustus jota samanhenkinen piha täydentää. Arvostan kun oli kakkulapiosta lähtien kaikki mietitty henkeen sopivaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja unohtui kehua tosi kuohkeita munkkeja :)

   Poista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi. Toivottavasti ehdittiin muutama sana vaihtaa. Välillä oli niin ruuhkaa, että jokunen vierailija pääsi livahtamaan ohi ja hädin tuskin ehdin tervetulleeksi toivottaa. Munkit oli aamulla tehtyjä ;)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)