torstai 4. elokuuta 2016

Puutarha valmiina

Ensi sunnuntaina on Avoimet puutarhat -tapahtuma ja nyt on puutarha valmiina ottamaan vastaan kävijöitä. Tai no ainakin melkein valmiina. Leikkimökin aion vielä siivota ja varmaan joudun vielä epätoivoisen ja turhan kotilonkeräyskierroksen tekemään. Niin ja ruohonkin voisi leikata. Mutta noin muuten on valmis.

Nythän on vain niin, että just tähän aikaan olisi pitänyt kukassa olla syysleimut ja niitä ei enää puutarhasta löydy kuin yksi. Muutenkin tuo kukinta on hyvin vähäistä ja niukkaa, mutta toivottavasti täällä jotain katseltavaa. Ojanreunuksien siistiminen jäi tekemättä, samoin marjapensaat kasvavat rikkaruohoviidakossan. Yhdellä reunalla on epäsiisti lautataapeli ja pari nurmikotonta länttiä, joiden päällä oli vielä keväällä taapelit. Ne saavat nyt olla. Ei ehdi, ei jaksa eikä ole motivaatiota noille tekemättä jääneille. Ensi vuodeksi sitten.

Koska tänä kesänä en ole tehnyt puutarhassa mitään suuria muutoksia tai siirtänyt ainoatakaan perennaa toiseen paikkaan, on tässä viime päivien pihasiistimisten yhteydessä tullut noin sata uutta ideaa, mitä aion tuolla tehdä. Kasvien siirtämisiä, istutusalueiden muokkaamisia ja vähän kaikenlaista pientä. Mutta nyt tämä piha on tällainen ja ihan hyvä näinkin.

Ainoa viime talvesta selvinnyt syysleimu, vähän reppana sekin. Päivänlilja 'Cool it'.Kasvimaa ja kasvihuone. Porkkanat kasvavat, muutama rypälekin on kypsymässä ja rantakukka kukkii.Kaukasiankirahvinkukka on kimalaisten suosiossa.Leikkimökki vielä siivoamatta. Edustalla kasvaa jaloangervoja.En muista, että minulla olisi ikinä ennen ollut elokuussa enää siistin näköisiä orvokkeja tai orvokkeja lainkaan.Ruukkukasvimaalla  oli tänä vuonna kokeilussa malabarinpinaatti. Aion kokeilla ensi vuonnakin.Etupihan perennapenkissä kukkisi vaaleanpunaisia, valkoisia ja pinkkejä syysleimuja, jollei talvi olisi tuhonnut niitä kaikkia. Paikkasin väritöntä aukkoa neulegraffitilla. Tai paremminkin virkkausgraffitilla.Paprika ja chili. Toivottavasti ehtivät punastua ennen pakkasia.Pihamökki on siivottu. Sinne on tarkoitus tehdä pieni kahvinmyyntipiste.Onneksi on nuo jaloangervot. Muuten ei olisi ehkä missään väriä tällä hetkellä.Preeria-angervo on vielä nippa nappa kukassa.Loistokärhö 'Niobe' yllätti selviämällä talvesta hengissä ja on jopa saanut aikaiseksi kaksi kukkaa.Tervetuloa sunnuntaina.

10 kommenttia:

 1. Kiitos! Tulen jollet sitten tarvitse muuten van avuksi. Ihana idea tehdä virkattuja koristeita omenapuun ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua jo löytyikin ;)

   Tuosta tuli tosi kiva neulegraffiti. Vitsit kun olisi nopeampi tekemään näitä niin voisi jonkun isomman puunkin kukittaa. Ehkä voisi talvella yrittää.

   Poista
 2. Sinulla on kyllä äärettömän kaunis puutarha, sitä kelpaa katsella ja siellä kierrellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Nyt vaan on sellainen kesä, että harmittaa kun on niin niukkaa kukinta. Jospa ensi keaänä olisi sitten normaalia runsaampaa.

   Poista
 3. Jos ei kukat kuki nyt, niin talo on hyvän värinen ja antaa väriä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy muutakin katseltavaa kuin olemattomat kukat.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Tällainen kommentti saa hyvälle mielelle ja lievittää sunnuntain jännitystä.

   Poista
 5. Onnea pihailuun! Teit sitten sen, minkä viime vuonna päätitkin. Suunnittelu on varmaan ollut mukavaa, toteutus olisi ainakin minulle hankalaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikenlaisten tapahtumien ja tarjoilujen suunnitteleminen se onkin ehkä mukavinta. Alkaa olla jo kaikki loppusuoralla. Vielä pitää tehdä ampiaisansat ja aamulla on kotilonkeräyskierros. Ja tietty tanssin täällä myös antisadetanssia, että huomenna ri sataisi. Jännittää.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)