tiistai 2. elokuuta 2016

Kirppislöytöjä

Tässä nyt yhdessä postauksessa koko heinäkuun ja kai kesäkuunkin kirppislöytöjä. Kuvista puuttuu ainakin pitsiliinoja, kiinalaisia emalikippoja, laseja ja lautasia. Kenties muutakin, mutta nämä nyt muistin ja löytyivät helposti kuviin.

Sunnuntaina poikkesin viimeksi kirpputorilla - tuossa oman kylän. Sattui vielä niin somasti, että olin voittanut arvonnassa ilmaisen kirpparipöydän kuudeksi päiväksi. Että elokuun lopussa pääsen vähän tavarasta eroonkin.

Turkoosien, vihreiden, keltaisten ja ruskeasävyisten puhalluskoristekuppien kokoelma täydentyi yhdellä vihreällä ja neljällä vihervällä kupilla. Tarkoitus oli kerätä näitä erilaisia kolmekymmentä. Nyt on kolkyt jo ylitetty ja ehkä sinne viiteenkymppiin saakka voisin yrittää näitä hamstrata. Vihreitä saisi olla enemmän, samoin ruskeita ei ole vielä yhtään. Ja lautasia ei ole kaikille, koska näihin viimeisiin löytöihin ei sellaisia kuulunut. Mutta niitä tuntuu löytyvän tavan kirpputoreilta helpommin kuin kuppeja.Vihreä täkki löytyi parilla eurolla Lahden Kontista. Se päätyi normaaliin kuudenkympin pesuun, kuten aina kaikki kirppistäkit. Mukaan pesukoneeseen meni jotain muuta kuudenkympin pyykkiä, se vähä, mitä täkin lisäksi mahtui. Onneksi ei mahtunut paljon, täkki päästi vihreää väriä ja reilusti. Olin ihan ällikällä lyöty, koska ikinä ennen ei nämä täkit ole värjänneet. Tuli vain mieleen, että tämä on kenties värjätty itse vihreäksi, näyttäisikin ehkä hiukan sellaiselta. Se selittäisi myös vaaleanvihreät alushousut. Ei mikään iso vahinko, mutta ei ne pyykissä värjääntyneet alkkarit mitään ihanan näköisiä ole.Ylempi isompi Vegeta-kattila on niin ikään 'uusi'. Se olisi vielä käyttökuntoinen, mutta en vielä tiedä otanko käyttöön vai pistänkö suojaruukuksi. Kansi siitä puuttuu.Nettikirppikseltä löytyi kaksi uutta Marimekon kippoa omaan kokoelmaan. Kuvassa nuo alimmat. Keräilen näitä 2,5 dl kuppeja. Oikeastaan olen jo ihan tyytyväinen kokoelmaani, enkä enää välttämättä enempää tarvitse. Tosin Sitruunapuu olisi vielä kiva saada ja keltainen Kestit, mutta taitaa jäädä haaveeksi.Keräilen myös Finelin Elisa-kulhoja. Niitä tuntuu vain olevan kovin nihkeästi liikkeellä ja omassa kokoelmassakin niitä on peräti kaksi. Mukeja liikkuu enemmän ja päätöksistä huolimatta hankin pari mukia. Koska kohdalle sattui, eikä niitä kulhoja meinaa löytyä.  Toinen muki on hyvässä kunnossa, toisesta en enää joisi mitään. Nättejä nämä ovat, vaikkeivät kulhoja olekaan.

Mukien alla oleva Marimekon vahakangas on tuliainen Lapin matkalta. Rovaniemellä pysähdys Joulupukin pajakylässä sattui sopivana päivänä. Marimekon myymälässä oli hyvät alennukset ja raaskin ostaa tämän vahakankaan. Ehkä joku muu kuvio ja väri olisi kivempi, mutta nätti se on tämäkin. Eikä ollut kallis.Kastehelmi-tuikut eivät ole kirpputorilöytö, vaan myöskin aleostos. Anttilan konkurssiloppuunmyynnistä. Kävin siellä sunnuntaina ja ajattelin, että tuskin mitään on enää jäljellä. Ja aika oikeassa olin. Astiahyllyt notkuivat tyhjinä, näitä tuikkukippoja siellä vielä oli, samoin Muumitauluja. Olin ajatellut, että jos vaikka ruokalautaset löytäisin tai vaikka Sarjaton mukeja, mutta olisi pitänyt käydä jo torstaina. Toisaalta ei mennyt liikaa rahaa, eikä tarvinnut jonottaa. Näiden lisäksi Anttilasta tarttui ostoskoriin lapsille joululahjat. Nyt ei taida Anttilaan olla enää ikinä mitään asiaa.

2 kommenttia:

  1. Hyviä löytöjä kirpparilta. Mä en ehtinyt Anttilaan ollenkaan, ajattelinkin ettei siellä enää mitään ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista jämää oli, vaatteita en edes katsellut. Legot oli normaalihinnalla, hyllyt täynnä. Mikähän ajatus siinä on?

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)