keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Säärystimet

Meillä on ollut jo jonkin aikaa leggingsien kanssa ongelma. Kun ostaa oikeaa kokoa ja leggarit ovat sopivan pituiset, ne ovat aivan liian löysät. Kun käyttää reilusti pienempää kokoa, ne ovat sellaiset kuin niiden kuuluukin olla eli napakat. Mutta aivan liian lyhyet. Ja tämähän ei siis ole minun ongelma, vaan Tyynen.

Keksin, että säärystimet jalassa saadaan piiloon liian lyhyet housut. Ja etenkin näin syksyllä ja talvella säärystimet on muutenkin kivat lämmittämässä jalkoja.

Säärystimet ovat ihan tavan 2o2n -neulosta. Aloitin jo viime viikolla, mutta valmiina oli vielä toissapäivänä vasta kolme senttiä. Koska oli tylsää neulottavaa. Maanantaina sain toisenkin loistavan idean. Halusin säärystimet valmiiksi keskiviikkoon mennessä, koska silloin on koulukuvaus. Ei eskarin oma kuvaus, vaan koulun, jossa Tyynen oli tarkoitus olla yhteiskuvassa veljensä kanssa. Pelkästään siinä oli oma järjestäminen ja säätäminen.

Oli aika paljon kaikenlaista ohjelmaa maanantaina, enkä oikein ehtinyt neulomaan kuin pari kerrosta. Illallakin uni tuli liian ajoissa. Tiistaina sama juttu, ohjelmaa riitti, mutta ehdin sentään muutaman sentin neuloa iltapäivällä. Illalla tankkasin kahvia, että pysyisin hereillä. Kahvi auttoi. Ei nukuttanut ja sain säärystimet valmiiksi puolen yön kieppeillä. Siitäkin huolimatta, että koristekukkia piti tehdä muutamat erilaiset ennen kuin tuli sellaiset, jotka kelpuutin. Tyyne sai tänään säärystimet jalkaan kuvauksiin. Vaikka eipä ne siellä jalkoja kuvaa. Mutta olipahan uudet säärystimet.

Säärystimet on tehty vitosen puikoilla Katia Komfort Tweed -langalla ja kukkaset virkattu 2½ koukulla Fortissima Cotton Stretch  -langalla. Lankaa kului yksi kerä ja kukat päälle eli noin 50g.

Tyttö tykkää ja minäkin. Kyllä ne ainakin tämän syksyn menevät.

6 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)