maanantai 5. syyskuuta 2016

Unisiepparit

Törmäsin viime viikolla netissä hamahelmistä tehdyn unisiepparin kuvaan. Se näytti hauskalta ja ajattelin heti, että on pakko tehdä samanlainen. Kun noita hamahelmiä on.

Eilisen päivän hamahelmeilin ja sain valmiiksi kaksi unisiepparia. Näihin kului yllättävän paljon helmiä ja olikin pientä jännitystä ilmassa, että riittääkö vaaleanpunaiset ja läpikuultavat lilat. Riittivät ja taisi jäädä muutama jäljellekin.

Hamahelmien silittäminen ei ole oikein koskaan ollut se mun juttu. Aina meinaan silittää liikaa ja helmet sulavat ikäväksi mössöksi. Niin kävi tälläkin kertaa joillekin osille, mutta nykyään saan sentään jonkun joskus onnistumaan hyvin. Silitän aina kummaltakin puolelta, että tulee kestävämpi. Ja silittämisen jälkeen laitan osat kirjojen alle jäähtymään, että niistä tulee suoria.

Piti tehdä vain yksi, mutta koska lapsia on kaksi, jouduin näpertämään vähän enemmän. Pari muutakin hamahelmijuttua olisi vielä suunnitteilla, mutta pitäisi ensin ostaa niihin sopivia värejä. Vaikka meillä onkin hamahelmiä vielä näidenkin jälkeen paljon, on kaikki ihan väärän värisiä.6 kommenttia:

 1. Hauskat! Niin on meilläkin aina väärän värisiä helmiä, juuri ostin taas niitä "oikeita" lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Nyt pitäis kyllä saada mustia ja valkoisia ja Yodan vihreitä :D

   Poista
 2. Hamahelmille löytyy ihan oikeaakin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa taas kyllä. Vaikka kivojahan ne kaikenmaailman hahmotkin on, pitäis kai joku laatikko järkätä niiden säilytykseen, sen verra paljon alkaa kertyä. Kaikki valmiit sydämet aion kerätä ja tehdä niistä himmelin.

   Poista
 3. Hauskat unisiepparit! Meilläkin olisi hamahelmiä vaikka kuinka, mutta ainahan se on ongelma on, että kaikki kivat värit puuttuu ;) Minä olen tehnyt lasten kanssa joulun alla lumihiutaleita hamahelmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi on muuten totta...koskaan ei ole hyviä värejä. Pari kertaa olen ostanut pussillisen jotain tarpeellista väriä, mutta nyt en viitsisi, kun noita vielä on. Onneksi naapurin lapset kävivät tekemässä parit teokset ja sain taas noita vähemmän hyviä värejä vähemmälle.

   Minäkin olen tehnyt joskus hamahelmilumihiutaleita - ne on kauniita. Voisi tehdä taas. Pitää vaan ensin ostaa valkoisia helmiä :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)