perjantai 30. syyskuuta 2016

Kuistin syysasu

Siivosin kuistilta kesäkukat ja lehdettömät tomaatit pois jo aikoja sitten. Taisi olla peräti elokuun puolella. Kuistilta puuttuu edelleen kaiteet ja ikkuna- sekä ovismyygit, mutta ajattelin kuitenkin laittaa vähän syksyn ilmettä, vaikka nuo tuosta joutuukin varmaan vielä sivuun siirtämään. Puiset pihakalusteet on myös siirretty varastoon ja pienemmät metalliset tuotiin tilalle. Ne kun voivat olla siinä koko talven.

Ostin muutaman callunan ja niiden lisäksi siirsin kaikki kolme kurpitsaa kuistille. Ostin keväällä halloweenkurpitsan siemeniä. Harmittelin koko kesän, että kurpitsat ovat vihreitä, mutta ihan yhtäkkiä ne muutuivatkin keltaisiksi. Eivät ne nyt koolla ole pilattuja eivätkä etenkään ole pyöreitä, mutta väri on sentään se oikea kurpitsankeltainen.

Eräänä iltana sain ilahduttavan puhelun (vai oliko se viesti) ystävältä. Hänellä oli useita ylimääräisiä jättikokoisia kurpitsoita, jotka sain meille kotiintoimituksella. Voi että olen iloinen. Nyt on kurpitsoita koristeena ja ainakin noihin isoihin teen kaiverrukset. Eikä tarvitse mennä ostamaan niitä pieniä ja kalliita koristekurpitsoita.

Pari pelargonia on vielä kuistilla odottamassa sisälle pääsyä. Nyt en tiedä talvetanko ne autotallissa vai uskaltaisinko ottaa sisälle. Sisällä taitaa kuitenkin olla sen verran lämmin, että autotalli lienee sopivampi paikka. Siirretään ennen pakkasia.

Viime vuonna kuistin syysilme oli hiukan toisenlainen. Kurpitsat puuttuvat vielä noista kuvista, mutta suurin ero taitaa kuitenkin olla talon väri. Silloin oli valkoinen, nyt kurpitsankeltainen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa :)