torstai 15. kesäkuuta 2017

Makuuhuone valmis

Tammikuussa sain tapetoitua viimeinkin laajennusosan makuuhuoneen. Lattia-, katto- ja ovilistat sinne ilmestyivät myös aika hetikohta, mutta ikkunan hiukan hankala listoitus jäi aina viime viikkoon asti. Nyt on viimeisetkin listat paikallaan, ikkuna pesty ja huonekalut järjestelty oikeille paikoilleen. Makuuhuone on valmis. Vaatehuone kaipaa vielä hyllyjä ja vaatesäilytys on tällä hetkellä ympäri taloa, mutta ei sentään enää pinoina lipastojen päällä.

Päiväpeitto on jo aika rapsakassa kunnossa. Jouduin paikkailemaan sitä ja hankintalistalla onkin uusi. Tuo intianpuuvillainen ohut peitto on ollut kätevä, koska sen voi pestä 60 asteessa ja koneeseen mahtuu sen lisäksi muutakin. Ja sitä on joutunut melko usein pesemään koska kissat. Kyseinen asia taitaakin olla ainoa, mitä pitää huoneeseen hankkia. Kaikki muu löytyi jo olemassa olevista varastoista.

Makuuhuoneen puolelle siirrettiin tuvasta kattovalaisin ja kaappi, jossa säilytetään lasten kirjat ja lautapelit. Verkkopellavaverhot olivat ennen tuvan ikkunassa, mutta tämä huone on jotenkin täydellinen paikka niille nyt. Kaikki muu pikkusälä on ollut muissa huoneissa yöpöytää lukuun ottamatta. 

Ainoa uusi asia, joka huoneeseen tuli oli huonekasvi. Sen ostin innostuneena siitä, että tässäkin huoneessa on nyt sopivan valoisaa kasveille. Ostoskoriin tarttui mukaan kilpipiilea, todellinen trendikasvi. Tai sitä se oli ainakin viime talvena, kun kaikki blogit sitä hehkuttivat. Eli tulenko sittenkin taas muodin jälkijunassa. Ennestään huoneesta löytyy jo melkein kaksikymmentä vuotta vanha ei-ollenkaan-muodikas nukkatyräkki. Olen saanut sen alun viisisenttisenä poikasena työkaverilta ja nyt se on jo iso ja vino hankalasti sijoitettava hirviö. Ehkäpä ensi keväänä yritän istuttaa sen uuteen ruukkuun ja saada suoristumaan.

Makuuhuone ei suuren suuri ole, mutta sinne mahtuu hyvin kaikki se, mitä siellä tavii ollakin. Olen tosi iloinen, että se on nyt järjestyksessä.6 kommenttia:

  1. Näyttää makoisten unien paikalta. Ikeassa oli joskus myynnissä puuvillaisia ohkaisia päiväpeittoja. Peräkammarin päiväpeitto on sieltä. Eikä tainnut olla hinnalla pilattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää käydä katsastamassa Ikean tarjonta. Me poikettiin siellä just eilen, mutta vain syömässä ja äänestyksessä neljä neljästä ei halunnut/jaksanut kiertää puodin puolta.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)