sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Puutarhakierros

Pitkän tauon jälkeen aloittelen taas puutarhapuuhia. Pientä kitkemistä ja siistimistä. Vähän olisi mullan kärräämistä myös ja istuttamista. Sekä kasvihuoneen siivoaminen ja nurmikkoa pitää kylvää pariin kohtaan. Aloittelen kuitenkin ensin kevyesti pihakierroksella ja kuvaamisella. Sitten etsin kitkemistyökalun sekä lapion ja alan tositoimiin.

Lapio löytyikin helposti.Salaattiviljelmä usean vuoden tauon jälkeen on ainakin toistaiseksi pysynyt kotilovapaana.Muutama Angelique-tulppaani jaksaa vuodesta toiseen kukkia. Luulin, että nämä eivät ole kuin yhden kevään ihme, mutta ovat jaksaneet tuossa täysvarjossa kukkia jo yli kymmenen vuotta.Lumipalloheisi on yhden välivuoden jälkeen taas runsasnuppuinen. Tei eihän nämä kai enää mitään nuppuja ole vaan vihreitä kukka-alkuja. Vai mikä se oikea nimitys on?Kasvimaalla ilahduttaa viime kesäiset kesäkukkaorvokkien siementaimet.Yllätys. En muistanut ollenkaan, että olen tälläisen kaunokaisen istuttanut. Enkä vieläkään saa muistiin, mistä ja miten ja miksi se tuossa on, mutta antaa olla. Toivotaan pitkää ikää.Toissa kevään taimitorilöytö eli vaaleanpunakukkainen rönsyakankaali on levinnyt ihastuttavaksi matoksi.Pari vuorokautta kestänyt sade täytti ilahduttavasti kaikki astiat vedellä. Kissat pääsevät taas juomaan ulkona.Kerrotut arovuokot ovat nyt täysin kukassa. Kauniita.Vaan ei tämä yksinkertainen arovuokko minusta jää kauneuskilpailussa lainkaan huonommaksi.Juuri nyt on kovin vihreää. Nurmikkokin kaipaisi leikkausta. Onneksi on lemmikit tuomassa väriä.Pioneissa on paljon nuppuja ja ötököitä.Vain muutaman vuoden ikäinen kuolanpionin siementaimi kukkii peräti kahden kukan voimalla tänä vuonna.Pionit ja kurjenpolvet ovat yksiä suosikkikukistani. Aika monen muun lisäksi.Pihlajat ovat tänä vuonna täynnä kukkia. Kauniita, mutta karsean hajuisia.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo kerrottu arovuokko. (: Ja oisko kukinto se sana, jota haet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin kukinto 😁 Vitsit yleensä on kukkien nimet hukassa, nyt oli kukan osan. Kiitos avusta ❤

   Poista
 2. Ai että valkoinen särkynytsydän on kaunis. Kahteen kertaan kokeilin sitäkin mutta ei menestynyt. Ja Alpo, jestas kun herralla on upean värinen turkki! Kuolanpioni kukkii tosi nopeasti, kauniisti ja lyhyesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä menestyykö täälläkään, mutta ainakin yhden kesän saa nauttia siitä. On kuulemma vaikeamoi kuin punainen.

   Ja Alpo on kyllä kaikin puolin mun suosikkikissa, vaikka lapsille yritän väittää, että tykkään kaikista yhtä paljon 😁

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)