maanantai 23. maaliskuuta 2015

Harmaat polvisukat



Viimeinkin sain valmiiksi harmaat polvisukat. Alku sujui hyvin ja innostuneesti ja nopeasti, mutta sitten neuloin välillä pehmeämpiä ja mukavammin neuloutuvia lankoja, jonka jälkeen näihin puikkoihin ei enää tehnyt mieli tarttua. Mutta koska halusin polvarit valmiiksi vielä tälle keväälle, oli pakko tehdä, vaikkei mieli tehnyt.

Lankana meni Nallea 170 g. Puikoilla 2½ ja 3. Ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä numero 8/2014. Tehty ohjeen mukaan jopa lankaa ja langan väriä myöten. Paitsi kantapäät tiimalasikantapäinä. Eka kantapää onnistui, mutta toisen kohdalla tuli niin paljon keskeytyksiä, että laskut sekosivat ja sain tehtyä siihen peukalon mentävän reiän. Enkä purkanut, vaikka yleensä niin teen. Koska en halunnut neuloa tällä langalla yhtään enempää silmukkaa kuin oli pakko. Joten toista sukkaa on jo ehditty parsia.

Tänään, sukanharmaana päivänä, nämä ovat jo olleet jalassa ja tykkään kyllä. Varren kohoneulos ei tee oikeutta karjalaistyyppisille säärilleni, mutta jos ei anna sen häiritä, nämä näyttävät kyllä kivoilta jaloissa.

Näiden sukkien neulominen oli alkuinnostuksen jälkeen niin nihkeää nitkuttelua, että taisi tulla viimeinen pisara täyteen novitalasiin. Kovasti mietityttää, että möisinkö pois kaikki varastossa olevat novitalaiset, vai jätänkö pahan päivän varalle. Kyllähän niistä jotain pienempiä neuleita tekee ja lapsille etenkin ovat hyviä, kun ovat konepestäviä ja rumpukuivattavia. Toistaiseksi pölyttyköön omissa varastoissa. Ehkä aika kultaa tämänkin neulomiskokemuksen muistot.



8 kommenttia:

  1. Kivat. Jokohan kohta pääsen teille asti opetttelemaan palmikkoa?

    VastaaPoista
  2. Ovatpa kauniit! Nallesta kyllä teen äärimmäisen harvoin mitään, koska se taitaa kutittaa kaikkia.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat niistä tuli :) Mulla on juuri työn alla saman värisestä Nallesta neuletakki. Eka tuon paksuisesta langasta neulomani juttu ja muutenkin isompi projekti. Tuntumasta en sano mitään kun en osaa verrata muihin, mutta käsiala on kyllä 7 veikan paksuisiin tottuneena aika karmeata parissa ekassa kappaleessa. Seuraavan takin teen kyllä varmana pyörönä. Minua ei kutita, ainakaan liikaa.

    Saako noita sekoitelankoja tosiaan rummuttaakin? Olen pessyt villasukkani aina 40 asteen hienopesussa ja silti menevät aika pian kamalan näköisiksi. Täytyisi kyllä tehdä jostain muusta langasta vertailun vuoksi sukat. Toki ovat minulla hevikäytössä eli melkein aina jalassa, alussukan kanssa tai ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei minuakaan sukat tai lapaset kutita, mutta huivin tein nallesta ja se kutisee. On vieläpä sitä aloeveeraa, joten hassulta tuntuu. Toivoa kutitti nallevillapaita, Tyyneä sama paita ei kutita. Toivottavasti isoveli ei sano sen kutisevat, sillä sittenhän se kutisee pienempääkin.

      Ei niitä neuleita kai rummuttaa oikeasti saa, mutta minä teen niin. Osa sukista on pysynyt suht hyvänä, pelkillä vähillä nypyillä, osa on mennyt jo pesussa kamalaan kuntoon eikä rumpukuivaus ole tehnyt sen kamaluuden päälle enää mitään pahaa. Muutamat sukat ovat olleet ihan saman näköisiä kuin olisivat suoraan puikoilta. Lanka on kyllä ollut Katia ole socks ja Step eli ei novitan lankoja. Samalla 25%polyamidi/75%villa, niissä kyllä on. Tiedä sitten mikä saa samoilla villoilla ja tekokuiduilla olevat käyttäytymään eri tavalla. Erilainen villa, käsittely, tekokuidut? Jotain eroahan on pakko olla. Jopa 7veikan langoissa on aika hurjia eroja. Yleensä ne menevät aika nopeasti rumiksi pyykissä, mutta on mulla parit ihan hyvinäkin pysyneet. Noi Katia-langasta neulotut sukat ovat vielä sellaiset, että ne on mulla käytössä syksy-kevät välin ihan koko ajan, pyykissä viikoittain ja silti ovat pysyneet hyvinä. Ainoa ongelma on ollut ohuen langan kulumisesta aiheutunut ruma parsimisjälki :)

      Poista
    2. Täytyypä kokeilla noita muita sukkalankoja :)

      Poista
    3. Kantsii kokeilla. Näköjään unohtui multa tuossa aiemmassa, että kun ne sukat käyvät sen kovan rumpukuivauksen, niin ne menevät aina vähän kasaan, mutta mitään suurta kutistumista ei ole tapahtunut. Tietysti noissa kuivausrummuissa ja ohjelmissa on paljon eroja. Novitan langat on kyllä hyviä peruslankoja, mutta tosi paljon harmittaa niiden epätasainen laatu.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)