torstai 21. tammikuuta 2016

Ihanaa kun äiti neuloo mulle vaatteita.

Voi että tulin iloiseksi tuosta lauseesta. Kerholainen luetteli eilen kaikki päällänsä olevat vaatteet, jotka olivat minun neulomia ja olihan niitä. Otettiin niistä oikein kuvat ilman takkia, toppahousuja ja kenkiä.Olen tosi iloinen siitä, kun lapset tykkäävät noista minun neulomista jutuista ja vielä muistavat mainita aina muillekin, että äiti teki. Ja jatkuvasti on jompi kumpi pyytämässä jotain uutta. Mutta muistan kyllä, että itsekin tykkäsin äidin tekemistä neuleista. Ja edelleen itsekin muistan aina mainita, jos sellainen on päällä. Vaikkei niitä montaa enää ole jäljellä. Tälläkin hetkellä on käsissä äidin neulomat kynsikkäät, koska vain ne käsissä tarkenen edes jotenkin tässä koneella. Niin ja jaloissa on mummun neulomat sukat. Pitää kyllä laittaa vielä toisetkin, koska yhdet eivät vielä lämmitä tarpeeksi. Kylmä on.

Viimeisin neulos tytölle oli hänen pyynnöstään villasukat. Vaikka isoveljen vanhoja oli jo ennestään riittävästi, tein yhdet, koska nopeastihan nuo valmistuivat.Vähemmänkin tarkka lukija huomaa, että kuvassa on eriparisukat. Oikeanpuoleinen sukka on uusi, neulottu langalla Drops Fabel Long Print, puikoilla 2.75 ja lankaa kului noin 40 grammaa. Sukkia tein tietenkin kaksi, mutta toinen hävisi ja kaveriksi tyttö otti vanhan sukan. Eilen nuo eriparisukat unohtuivat tytöltä tanssitunnin jälkeen koulun aulaan, mutta illalla se kadonnut pari löytyi pukuhuoneesta. Eli yksi sukka meillä kuitenkin vielä on. Täytyy käydä katsastamassa koulun löytötavaralaatikko, lankaa ei jäänyt tarpeeksi, että saisin vielä kolmannenkin sukan tehtyä. Olen kyllä varmuuden vuoksi aloittanut toisenväriset tyttösukat, että ei tässä koko talvea tarvitse eripareilla kulkea.

4 kommenttia:

 1. Hei. Mihin osoitteeseen sulle voisi laittaa sähköpostia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitkin jo löytänyt sähköpostiosoitteen. Ja mä jo vastasinkin siihen :)

   Poista
 2. Eikös nuo eripariset taida olla peräti muotia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä en tiedä, Tyyne kulkee usein eriparisukissa, eikä se ketään haittaa. Lähinnä harmitti melkein uunituoreen sukan häviäminen.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)