lauantai 30. tammikuuta 2016

Kevyt keittiöremontti

Olen lueskellut sisustuslehtiä, jonka jälkeen perinteinen 'meillä on ihan tyhmä ja ruma koti' -masennus tuli hetkeksi. Lehdet olivat taas pullollaan ihania värikkäitä ja seesteisiä koteja. Ja oma kun on kuin varasto. Ollut jo neljä vuotta. Motivaatio minkäänlaiseen järjestämiseen, siivoamiseen tai sisustamiseen on nolla. Sohvatyynynpäällisiä olen tässä viimeisen neljän vuoden aikana ommellut, mutta kaikki muu uusiminen ei vaan kiinnosta. Verhoissakin on vuosien pölyt, eikä niitä voi pois ottaa ilman astmakohtausta. Vaikkei ole edes astmaa.

Päätin tehdä asialle jotain. Aloitin sisustusmasennuksen häätämisen kaivamalla esille keskeneräisen palapeiton. Purin siitä väärällä värillä tehdyt yhdistämisyritykset, joiden takia peitto on seissyt keskeneräisenä yli vuoden. Vaihdoin yhdistämislangan värin ja otin virkkuukoukun käteen. Jo alkoi valmistumaan. Valmistumiseen ei enää pitäisi montaa päivää mennä. Saadaan kohta vähän väriä ja uutta tupaan.Mutta siitä keittiöremontista. Vuosi (tai kai siitä on jo enemmänkin) sitten suunniteltiin pikkiriikkistä keittiöremonttia, joka jäi suunnittelun tasolle. Tarkoitus on saada kissojen ruokailupiste parempaan paikkaan, nyt se on häiritsevästi jääkaapin oven edessä. Ovi ei ole se ongelma, koska se aukeaa kuppien päältä, mutta vastapäätä oleva tuoli on usein kuppien päällä ja kolonen on ahdas ja hankala.Eli jääkaappi siirretään vastapäiselle seinälle ja pistorasioita vähän siirrellään parempiin paikkoihin. Kissojen ruokailupaikka tulee jääkaapin tilalle. Tämä osa remontista on helppo nakki.Tällä puolella on pikkuisen enemmän puuhaa. Jääkaappi on tulossa tämän kaappirivistön vasempaan reunaan. Siitä puretaan pois mustaovinen ylähylly sekä avohylly ja alapuolelta yksi kaappi. Vasemmanpuoleinen laatikosto myös vaihdetaan leveämpään laatikostoon. Ja koska tästä vähän puretaan, jotain muutakin on tehtävä. Hiukan tasoitettava, maalattava ja tapetoitava. Ostettava rulla tapettia, laatikosto ja pari ovea. Asennettava laatikosto ja vähän niitä sähköjä. Ja sitten - tadaa - valmista on.

Kun tämä kevyt keittiöremontti on valmis, pääsisin vihdoinkin sisustamaan. Siivoan ja pesen ja järjestän kaapit sekä laatikot, laitan kirpputorilaatikkoon runsaasti tavaraa, pesen ikkunat ja ompelen uudet verhot sekä pöytäliinan ja varmaan tilaan uuden matonkin. Tuskin maltan odottaa.

Mutta ennen sitä, pitää remontti aloittaa ja saada valmiiksi. Otin asian puheeksi perjantaina. Mies oli revetä innostuksesta. Mutta siitäkin huolimatta nyt näyttää jo tältä.Olen iloinen :) Ja toivottavasti mieskin, kunhan on saanut oman osuutensa tehtyä.

4 kommenttia:

 1. Jo näin pitkällä! Tulen katsomaan lähempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt jo paljon pidemmällä :D Tervetuloa.

   Poista
 2. Sepä lähti reippaasti käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Vähän itekin hämmästyin, kun ei tullut minkäänlaista vastustusta. Ilme ei kyllä ollut iloinen :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)