sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Neulepusero tokaluokkalaiselle

Tammikuun alku tuo tullessaan valmistuneita neuleita. Seuraavaksi on esittelyvuorossa tokaluokkalaiselle tehty neulepusero, joka valmistui juuri sopivasti ennen pakkasten alkua. Puseron on ollut käytössä pari viime viikkoa melkein joka päivä - ja on ollut mieluinen.

 


Ohje puseroon lötyy kirjasta Kaikki lähti lapasesta! ja mallin nimi on Illike. Pusero on tehty suurimman ohjeen mukaan, mikä on tarkoitettu 7-vuotiaalle, mutta koska minulla on iso käsiala, tästä tuli reilu seitsenvuotias, mikä oli tarkoituskin.

Langaksi valikoitui Drops Karisma, joka on 100% villaa. Erilaisia lankoja testattiin pojan kanssa ja tämä oli sellainen, missä osui värit kohdilleen ja mikä tärkeintä - se ei kutita. Neuleen voi myös pestä koneen villapesuohjelmalla, mutta koska se on pusero ja täyttä villaa, ei pesua varmaan kovin usein tarvitse.

Neuloin puseron nelosen pyöröillä ja lankaa kului vajaa puoli kiloa. Yksi kerä harmaata ja hitunen sinistä jäi jäljelle, joten onnistuin aika hyvin langankulutusarviossa, vaikka taas jännittikin, että riittääkö. 
Pusero on reilun kokoinen tokaluokkalaiselle, ei kuitenkaan liian iso. Kun muotoilin tuota kosteana, tuli venytettyä hiukan ehkä liikaa tuota vartalo-osuutta. Mutta se hyvä puoli on reilussa puserossa, että se sopii varmasti vielä ensi talvenakin ja ehkä jopa seuraavana. Ainakin hihoissa on vielä varaa venytykseen.

Tämä olisi valmistunut nopeasti, jos en olisi pitänyt välissä yhdeksän kuukauden taukoa. Ohje oli selkeä ja tykkään siitä, että pusero valmistuu yhtenä kappaleena eikä tarvitse ommella paloja yhteen. Tässäkin on pienet saumat ainoastaan kainaloissa. Olen tähän tosi tyytyväinen. Ja niin on tokaluokkalainenkin.


8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Ja nyt on tosiana ollut käyttöä ja taitaa olla vielä luvassa villapaitakelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On ollut kovassa käytössä. Yhtenä yönä oli tuulettumassa ja aamulla lämmittelin sitä uunin päällä, että poika sai päälleen ja päästiin luistelemaan.

   Poista
 2. Hieno, olen tuota ohjetta katsellut, mutta ei ole vielä päässyt työn alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo on niin kiva malli, että tekis mieli itellekin tehdä. Tai ainakin aloittaa tekeminen :D

   Poista
 3. Kiva kuvio hihoissakin ja helmassa ja muutenkin mukavan näköinen. Kuten kantajansakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on parinkymmenen vuoden tauko noissa kirjoneuleissa, piti aloitella varovasti helpolla kuviolla :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)