keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesäloman viettoa

Lasten kesäloma alkaa lähennellä puolta väliä. Välillä tuntuu siltä, ettei olla tehty mitään, välillä taas siltä, että ollaan tehty vaikka ja mitä. Uimassa ollaan käyty jo monta kertaa, välillä vien itse, välillä vie naapuri, välillä mukana on naapurin lapset, välillä vain omat. Naapurin lapsia on ollut yökylässä, meidän lapsia naapurissa yökylässä. Koskaan ei tiedä montako lasta istuu ruokapöydässä - voi olla yksi tai viisi ja kaikkea siltä väliltä.

Ruokailut ovat muuttuneet tavallisiksi kesän epäsäännöllisiksi ota mitä sattuu -syömisiksi. Aamupala syödään yhdentoista aikaan, lounas kahdelta ja päivällinen kuudelta. Tai jotain sinne päin. Ja välipalaksi jäätelöä ja vesimelonia joka välissä. On ollut tosi kivaa tavallista kesän viettämistä.

Puutarhassa tuli vietettyä aika tiiviisti tuo viimeinen viikko ennen Avoimet puutarhat -päivää. Tai no se tuntui siltä. Joka päivä kello kolmen jälkeen, koska ne aamut venyivät ja oli muutakin harrastamista.

Eipä se pihamotivaatio siinä huhkiessa kuitenkaan kadonnut. Nyt olisi vuorostaan aikaa tehdä siellä niitä isompia juttuja, mihin ei se viime hetken kitkeminen antanut aikaa. Jotain olen jo aloittanutkin, niistä myöhemmin. En ihan meinaa pysyä kukinnan tahdissa näissä päivityksissä, mutta tällä hetkellä komeasti kukkivat ainakin lehtosinilatva ja kaunis punainen 'Tove Jansson' ruusu. Ja toki moni moni muukin, mutta näistä nyt löytyi kuvat.

 


Sisätiloissa hullun lailla siivoaminen ja järjesteleminen loppuivat sen jälkeen, kun kuvaaja oli käynyt. Toki melko siistinä olen yrittänyt paikat pitää. Nyt on taas vähän päässyt pyykkiä kertymään, mutta muuten kai on aika siistiä. Jos ei keittiön tiskivuoria lasketa mukaan tai pölypalloja lattioilla. Suunnitelmissa on keittiön raivaaminen tänään.

 
 


Kirpputorilla en ole kesällä käynyt yhtään kertaa. Mutta ystävältä tuli viesti romulavalta löytyneestä ompelukoneesta. Otatko? No otinko. Mielettömän ihana. Tuossa se nyt nököttää kuistilla koristeena. Pitää vielä miettiä sille parempi sijaintikohta tai sitten se saa jäädä kuistia kaunistamaan.Viime viikonloppuna oli Avointen puutarhojen lisäksi toinenkin tapahtuma, mihin osallistuttiin. Mikkelissä oli lauantaina Oldtimer Run -harrasteajoneuvotapahtuma. Käytiin patsastelemassa vanhoja kulkuneuvoja. Tai lähinnä mies niitä katseli. Minä kiersin lasten kanssa elämäni onnettomimman romutorin tekemättä löydön löytöä ja sen jälkeen hengailtiin Visulahden portilla pokemonjahdissa.

Pokemoneja ollaankin metsästetty melko ahkerasti lasten kanssa koko loman ajan. Lähinnä tuon koululaisen. Lahden keskustassa on tullut käytyä tiheään, samoin Pikku-Vesijärvi ja Lahden satama sekä Lanupuisto on kierretty useasti loman aikana. Joskus meillä on mukana lapsen kavereita, joskus tavataan joku tuntematon pelaaja, joka hetken hengailee meidän kanssa ja joskus ollaan ihan kahdestaan. Satoi tai paistoi. Tämän harrastuksen kanssa on tullut vierailtua hautausmailla kesän aikana useammin kuin ehkä koko elämässä koskaan aikaisemmin.

 
 


Käsityöpuolella on ollut aika hiljaista, kuten yleensäkin kesäisin. Yhden mekon ompelin, se pitäisi kuvilla blogiin. Kesäsukkia olen neuloskellut muutaman kerroksen. Valmistunevat ensi kesäksi. Ei jaksa pingottaa.

Lankakauppa Pitsi & Palmikko järjesti kesäksi yhteisvirkkauksen, johon osallistuin. Viimeinen osa virkkauksesta on julkaistu jo kesäkuun puolella, minulla virkattu liivi on vielä kovin kesken. Mutta oma tavoite on saada virkkaus valmiiksi kummipojan rippijuhliin, jotka ovat heinäkuun lopussa. Kolme viikkoa aikaa, enköhän siinä ajassa ehdi.

4 kommenttia:

 1. Jos lomasuunnitelmiin mahtuu, voisitte vierailla meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mahtuu suunnitelmiin oikein hyvin :) Viestitellään.

   Poista
 2. Kesälomassa pitää olla toimettomuuttakin, mutta myös jotain tapahtumaa. Meillekin on kutsu voimassa. Voi tulla myös perheen kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä kaikkea sitä sopivasti :) Kutsu hyvässä muistissa, menee varmaan elokuun puolelle, alkukuusta hengailen yksin kotona, silloin ehtisi hyvin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)