tiistai 4. heinäkuuta 2017

Avoimet puutarhat

Sunnuntaina oli aurinkoinen ja lämmin päivä, juuri paras mahdollinen Avoimet puutarhat -päivälle. Kuten oli myös viime vuonnakin. Oma Peikkometsä oli avoinna vierailijoille jo toista kertaa, ja kyllä kannatti avata puutarha, niin mielettömän mukavaa oli jälleen kerran.

Vieraskirjassa oli muutama nimi vähemmän kuin viime vuonna, koska unohdin kertoa kirjasta kävijöille. Oma tuntuma on kuitenkin, että kävijöitä oli tuplamäärä viimevuotiseen verrattuna eli jossain sadan kieppeillä. Ja kuten aikaisemminkaan, en mainostanut blogia tai instagramia kummemmin oman puutarhan osallistumista. Nyt jo oli paikoitusongelmaa. Tai ei varsinaista ongelmaa, mutta isommat määrät tekisivät ongelman. Muutama kävijä poikkesi lenkiltä käväisemään, kun huomasivat tapahtuman. Kaukaisin vieras oli skotlantilainen, joka kyllä nykyään asuu tässä melkein kivenheiton päässä. Lähin vieras tuli naapurista. Vieraskirasta löytyi myös oman talon väen nimiä.

Pihamökin kahvilaan tein tänä vuonna vähemmän myytävää: ainoastaan pellillisen suklaapiirakkaa ja munkit paistoin aamulla. Ja pahin mahdollinen tapahtui - tarjottavat loppuivat kesken. Ensi vuotta varten muistiin: kaksi pellillistä piirakkaa ainakin ja ne munkit sekä ehkä jotain suolaistakin voisi olla.

Kahvilan lisäksi myytävänä oli siementaimia sekä jakotaimia pieni erä. Melkein kaikki menivät ja enemmänkin olisi voinut olla, mutta olin tänä vuonna niin myöhään liikkellä taimien kanssa, ettei olisi aika riittänyt enempään kaivamiseen ja purkittamiseen. Muutaman erityisen taimen olen luvannut ensi vuodeksi korvamerkittynä. Kirjoitin muistiin, ettei vaan pääse unohtumaan.

Tänä vuonna jalassa oli kunnolliset kengät tukipohjallisineen, viime vuodesta viisastuneena. Jalat eivät kipeytyneet niin paljon, selkä kyllä. Sen verran paljon seisoskelin paikallani.

Oli ihana tavata puutarhasta kiinnostuneita ihmisiä. Erityisen mukava oli tavata  muutama blogituttu, instatuttu sekä ystävä nuoruudesta. Eniten puhutti tänäkin vuonna härkäpapu ja kotilot. Sen lisäksi kyllä moni moni muukin asia. Puutarha sai tosi kivaa ja positiivista palautetta ja se sai kyllä mielen entistä enemmän iloisemmaksi.

Oli tosi mukava päivä. Suuret kiitokset kaikille Peikkometsässä vierailleille, teitte sunnuntaista hienon päivän. Erityiskiitos kahvilan miehelle sekä tietysti lapsille, jotka osasivat käyttäytyä hienosti, kun piha pullisteli ihmisiä. 

Valokuvat ovat kaikki kahvilan miehen ottamia. Jospa näistä pääsisi jotenkin sunnuntain tunnelmaan nekin, jotka eivät paikan päälle päässeet vierailemaan.


 


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Tällainen sää on ihan paras tapahtumaan. Ei liian kuuma eikä etenkään satanut.

   Poista
 2. Ihana päivä oli myös sään puolesta. Minä en edes muista, laitoinko nimeäni teidän vieraskirjaan. Ehkä.
  Tyttärenne oli kyllä hyvin suloinen ja käyttäytyi oikein hienosti.

  Kahvilan mies otti hyviä kuvia. Monessa muussakin paikassa oli kahviloissa tarjottava jo aika lopussa jossain vaiheessa päivää. Ei ikinä tiedä, kuinka paljon käy vieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se haittaa jos nimi jäi, harmittaa kun en muistanut siitä sanoa kuin ihan muutamalle. Ens kerralla pitää ottaa kirja siihen portille, niin ehkä muistaa paremmin kun näkee sen.

   Viime vuonna jäi tarjottavaa ja ajattelin, etten nyt tee liikaa. No enpä tehnyt. Saahan ne laittaa pakkaseen jos jää paljon yli.

   Poista
 3. Ihania kuvia, kaunis emäntä. Harmi kun ei tänä vuonna päästy. Ens vuonna sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...punastuu. No ei haittaa, eihän sitä millään joka paikkaan ehdi. Kesällä näitä tapahtumia ja juhlia ja ties mitä on niin paljon, että on välillä ihan vaikea valita minne menee ja kotonakin on kiva välillä olla. Eikä olis ollut tarjottavaakaan enää illalla. Ens vuonna tuut.

   Poista
 4. Hyvät miehen ottamat kuvat, teilläkin näkyi olevan miesten juttuja esillä :). Härkäpapu puhutti, useamman kanssa siitä keskustelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli. Ens vuonna sitten voisi olla joku puunpilkkomisnäytös traktorilla vaikka tasatunnein :D Suunnittelin jo sellaistakin, että ens vuodeksi tulostaisin härkäpapukastikereseptin ja jakaisin sitä kiinnostuneille. Kaksi vuotta peräkkäin just härkis on ollut se kiinnostavin asia - eikä kyllä ollenkaan turhaan.

   Poista
 5. harmitti, kun päivä meni töissä enkä päässytkään juhlapäivänä

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)